HP 2300 Toner Low Symptomen

HP 2300 Toner Low Symptomen


Maakt niet uit hoe zelden of vaak u uw HP LaserJet 2300 printer te gebruiken, is het belangrijk om de tekenen van een lage tonercartridge weten. De HP 2300 maakt gebruik van een gesloten tonercartridge om kopieën te maken; en wanneer het poeder in die cassette begint te raken, de kwaliteit van de output begint te lijden. Spotting deze tekens vroeg haal je een kans om een ​​nieuwe cartridge te kopen en te houden afdrukken.

Control Panel Message

Wanneer de toner in de HP LaserJet 2300 bijna leeg is, moet u een "Low Toner" bericht op het bedieningspaneel van de printer te zien. De HP 2300 heeft een speciale sensor die de hoeveelheid resterende toner in de cassette leest; en wanneer die sensor wordt geactiveerd, het bericht op het bedieningspaneel gaat branden en blijft aan totdat de tonercartridge is veranderd. Als de lage toner waarschuwingsbericht is ingeschakeld, maar de afdrukken zien er nog prima, kunt u meestal krijgen een paar dagen ter waarde van de boekdrukkunst door het verwijderen van de cartridge, schudden onder het dan om het terug in de printer.

witte vlekken

Als u merkt dat witte vlekken op de afdrukken, kunnen deze zijn tekenen dat de toner bijna op is. Controleer al uw afdrukken zorgvuldig en op zoek naar lege plekken op elke pagina. Deze witte vlekken kan een onverzorgd probleem zijn als de tonercartridge begint laag te lopen. Als je 50 pagina's afdrukken, merk je lege plekken op twee of drie of op elke pagina, afhankelijk van hoe laag de tonercartridge.

Faded Print

Als de letters op de afdrukken kijken meer grijs dan zwart, dit is een ander teken dat de tonercartridge bijna op is. Vaak zijn de afdrukken vaag is de eerste zichtbare symptoom van een lage toner cartridge, dus printer operators deze voet moeten volgen. Als de hele pagina wordt afgedrukt, maar de drukkerij lijkt licht en verschoten, is het tijd om de toner cartridge te veranderen.

Vlekken en strepen

Aangezien de toner bijna leeg zijn, de resterende toner poeder in de cassette vormt vaak klonten, en kunnen vlekken en strepen op het papier. Dit kan met name een probleem bij warm en vochtig weer en in niet-klimaat gecontroleerde kantoren zijn, maar het kan gebeuren, zelfs in gebouwen met airconditioning. Deze vlekken en strepen kunnen ook tekenen van een lekkende toner cartridge; dus als u dit symptoom spotten, moet u de toner zorgvuldig te onderzoeken op tekenen van lekkage. Als u vermoedt dat een tonercartridge lekt, moet u deze vervangen meteen om schade aan de printer te voorkomen.