Wat is het doel van de Tag in Opmaaktalen?

Wat is het doel van de Tag in Opmaaktalen?


Het web is opgebouwd uit een verzameling van verschillende programmeertalen alle verschillende doeleinden. Afhankelijk van uw behoeften als ontwikkelaar, kun je een combinatie van de programmering tools te gebruiken. Opmaaktalen zoals HTML vormen de basis van het internet. In de HTML structuur, zijn er specifieke bouwstenen die die bijdragen aan een website. Een van die bouwstenen is de tag.

HTML

HTML staat voor HyperText Markup Language en wordt in overvloed hele web. Het is de structuur of raamwerk voor veel webpagina's. De taal geen van de animaties of media functies die kunnen worden gewend om op het web te voeren, maar creëert een container voor deze elementen in te plaatsen. Met HTML creëer je de lay-out van de webpagina, bepalen waar de items worden weergegeven en maak eenvoudig tekst en beeld content. Later kunt u gebruik maken van scripttalen zoals JavaScript of media-elementen zoals Flash te sparren de website en het creëren van een meer interactieve voelen.

XML

XML is de afkorting voor Extensible Markup Language en is een ander gemeenschappelijk instrument in Web design. Hoewel het primaire doel van HTML is een weergave constructie maakt op het Internet, is XML meer voor een structuur van gegevens gebruikt. Het laat de gebruiker toe om gegevens op te slaan en te verzenden tussen een webtoepassing en een database. Het is een relatief eenvoudig programma structuur die een gemakkelijke manier voor een ontwerper om een ​​web applicatie te maken zonder veel ingewikkelde codering biedt.

Label

XML- en HTML-code worden opgesplitst in segmenten begrensd door een tag. Het label geeft aan in het programma waarin een specifiek type van de code begint en stopt. Als voorbeeld, als u het creëren van een tabel in HTML-code, moet u tabeleigenschappen definiëren zoals hoeveel rijen en kolommen heeft. Je zou de tafel beginnen met de <table> tag, rijen met behulp van de <tr> tag rij en kolommen met behulp van de <col> tag toe te voegen. Een browser zal kijken naar deze tags en hun attributen en tonen de webpagina volgens uw specificaties. Elke tag wordt begeleid door een afsluitende tag, die een backslash gebruikt, zoals in deze afsluitende tabel tag: </ table>.

tag Editors

Er zijn een aantal van de tag-editor programma's beschikbaar op de markt. Ze variëren in complexiteit, afhankelijk van uw behoefte. Adobe Dreamweaver en Microsoft Expression Web zijn twee geavanceerde tag editors die verder gaan dan HTML en XML en kunt u scripts manipuleren en ontwikkelen in een visuele omgeving. Je hebt geen programma's zoals deze nodig om eenvoudige HTML-webpagina's te ontwikkelen. Als je een bekwaam coder, kunt u een volledige HTML-pagina met behulp van het Kladblok programma dat wordt geleverd met uw Windows-computer te schrijven. Zodra u het tekstbestand als een ".html" bestand op te slaan, zal het de code die u hebt geschreven in een webbrowser weer te geven.