Hoe te converteren van een 4x3 foto naar een 16x9 in Corel Paint Shop Pro

Hoe te converteren van een 4x3 foto naar een 16x9 in Corel Paint Shop Pro


De beeldverhouding van een afbeelding is de evenredige verhouding tussen de breedte van het beeld en de hoogte. Een afbeelding met een 4x3 beeldverhouding heeft de standaard beeldverhouding van oudere computermonitoren en televisies. Een afbeelding met een 16x9 aspect ratio is bekend als "breedbeeldscherm," bedoeld voor nieuwere flat screen televisies en computerschermen. Er zijn twee manieren om een ​​beeld van 4x3 wijzigen van een 16x9 afbeelding in Corel Paint Shop Pro: je kunt of gewas een beetje af van de foto, of u kunt de afmetingen, die iets zal verstoren de oorspronkelijke beeld te rekken.

instructies

Snijd de Afbeelding

1 Open de afbeelding in Paint Shop Pro door "Open" te selecteren in het menu "Bestand" en het navigeren naar de map met de afbeelding op uw computer. Klik op de afbeelding en klik op de knop "OK".

2 Selecteer "Beeld Informatie 'in het menu" Beeld "en noteer de afmetingen (breedte en hoogte) van het beeld.

3 Verdeel de breedte van de afbeelding, in pixels, van 1,78 op een rekenmachine. Noteer het antwoord, dat nieuwe hoogte van de afbeelding zal zijn.

4 Selecteer het gereedschap bijsnijden en vervolgens op 'Free Form "uit het drop-down lijst in de werkbalk.

5 Klik en sleep ergens in de buurt van de linkerbovenhoek van het beeld naar de rechter benedenhoek.

6 Pas de handvatten van het venster gewas op de volgende manier: sleep de kanten aan de zijranden van de foto en sleept u de bovenste en onderste in posities die het beeld bij te snijden in een aanvaardbare locatie, terwijl raadpleging van de statusbalk aan de onderkant van het scherm om de hoogte van het gebied afgebakend door het raam gewas te zien. Stellen totdat de hoogte van het gewas venster gelijk aan de nieuwe hoogte. Beweeg het venster rond tot de locatie van het gewas maakt het beste beeld.

7 Druk op de "Enter" of dubbelklik ergens in het venster gewas aan het gewas te voltooien. Selecteer "Opslaan" of "Opslaan als..." uit het menu "Bestand", typt u de bestandsnaam, selecteer een bestandstype en klik op de knop "OK" om de nieuwe foto op te slaan.

Strek de Photo

8 Open de afbeelding in Paint Shop Pro door "Open" te selecteren in het menu "Bestand" en het navigeren naar de map met de afbeelding op uw computer. Klik op de afbeelding en klik op de knop "OK".

9 Selecteer "Resize" in het menu "Beeld". Een dialoogvenster verschijnt.

10 Vinkt u het vakje naast 'Behoud aspect ratio "aan de onderkant van het dialoogvenster door te klikken in het vakje aan als er een X of vinkje in de doos.

11 Let op de breedte van de afbeelding in pixels door te klikken in de cirkel naast het gedeelte "Pixel Size" aan de bovenkant van het dialoogvenster, indien dit nog niet is geselecteerd. Verdeel de breedte van 1,78, die een calculator indien nodig.

12 Typ het nummer dat u hebt in stap 4 in het vak "Height", ter vervanging van de oorspronkelijke hoogte. Klik op "OK" aan de onderkant van het dialoogvenster. Het beeld wordt aangepast met nieuwe dimensies. Sla de afbeelding door te klikken op "Save" in het menu "Bestand".