Hoe schrijf ik een script te sturen naar seriële poorten

Hoe schrijf ik een script te sturen naar seriële poorten


Moet het mogelijk zijn voor belangrijke gegevens naar en van verschillende digitale apparaten. Op computers, kan dit worden bereikt door ofwel het kopiëren van de gegevens naar een externe schijf en fysiek de uitvoering ervan of door het automatisch verzenden van de gegevens via de seriële of communicatiepoorten. Het is over het algemeen veiliger om automatisch gegevens overbrengen van het ene apparaat naar het andere door middel van seriële communicatie poorten. Dit kan worden bereikt door het schrijven van een script om het proces te automatiseren en door op commando schrijven en lezen en naar seriële poorten.

instructies

1 Hoe schrijf ik een script te sturen naar seriële poorten

Fysieke poorten worden genoemd in de software op basis van de juiste conventie.

Identificeer de naamgeving voor uw seriële poorten. Voordat een script kan worden geschreven, is het noodzakelijk om de standaardnamen gebruikt voor seriële poorten op het systeem (s) te identificeren. Op Windows-computers met behulp van Disk Operating Systems (DOS), zijn de meeste seriële communicatiepoorten genoemd met behulp van de conventie COM1, COM2 en COM3, maar op Unix-systemen, worden seriële poorten meestal vernoemd vergelijkbaar met een directory structuur, zoals / dev / ttyS1 , / dev / ttyS2 en ga zo maar door.

2 Hoe schrijf ik een script te sturen naar seriële poorten

Leer de juiste scripttaal.

Leer of gebruik de juiste scripttaal. Voordat een seriële poort is via een script, moet de beschikbare taal om de taak te vervullen. Op DOS-systemen, kan dit worden bereikt via de batch scripting taal, maar in Unix wordt dit bereikt via shell scripts.

3 Stuur gegevens naar de communicatie-poort via de juiste commando. Wanneer gegevens verwerkt en gereed is voor verzending via een seriële poort, moet een geschikte opdracht om de taak te vervullen. Bijvoorbeeld, op DOS-systemen te schrijven naar de seriële poort COM1, het commando "echo Hallo> COM1" stuurt "Hello" van de communicatie-poort geïdentificeerd als COM1. Op Unix-systemen, het commando "echo Hallo> / dev / ttyS1" stuurt "Hello" naar de seriële poort geïdentificeerd als / dev / ttyS1.

Hints

  • Naast standaard uitvoer, is het ook mogelijk om de productie foutmeldingen naar de seriële poort. Dit wordt bereikt door een modificatie van de standaard opdrachten met een andere parameter.
  • De standaard scripting talen zijn slechts één methode van schrijven naar seriële poorten. Echter kan elke taal die toegang tot de seriële poorten en besturingssysteem worden gebruikt, zoals Java en C ++.
  • Soms is het nodig om een ​​apart programma om de gegevens uit de seriële poort lezen, anders kan het programma "hangen".