Wat is de Lame MP3 encoder voor?

Wat is de Lame MP3 encoder voor?


Muziek is de soundtrack van het leven, zodat het meer draagbare het is, hoe beter. Deze behoefte aan kleinere muziekbestanden geleid tot de ontwikkeling van MP3 compressie en een bloeiende markt van draagbare digitale muziekspelers. populariteit bij MP3 komt uit het feit dat het maakt audiobestanden kleiner zonder dat veel kwaliteit. De encoder die u gebruikt om muziek te converteren naar een MP3-formaat heeft alles te maken met de kwaliteit van uw resultaten en LAME is geliefd bij vele muziekliefhebbers.

gapless Playback

Wanneer u luisteren naar muziek op een cd, het beweegt naadloos van de ene baan naar de volgende. Als u de audio van een cd te halen en te converteren naar MP3, wordt elke song opgeslagen als een apart bestand met een korte stilte toegevoegd aan het begin en einde. Hierdoor ontstaat een pauze tussen de nummers als je luistert naar de nummers in de juiste volgorde, zoals door sommigen ongewenst. Sommige software en hardware ontwerpen kunnen aan de pauzeren probleem toe te voegen door het sluiten en opnieuw openen van de playback stroom wanneer ze deze lacunes op te sporen tijdens het verplaatsen van de ene baan naar de volgende. Het sluiten en openen van het afspelen van stroom kan leiden tot een klik tussen de nummers als je luistert naar hen. Sinds LAME encoding ondersteunt gapless playback, is het niet padding toe te voegen aan elke song als je het gebruiken om muziek om te zetten naar MP3's. Je muziek speelt naadloos, zonder pauzes, net als op de cd.

Constant Bit Rate Encoding (CBR)

Als je het converteren van audiobestanden naar MP3 en je moet weten hoe groot ze zijn, LAME's Constant Bit Rate-codering kunt u de bestandsgrootte te bepalen. Deze codering methode voegt dezelfde hoeveelheid bits voor elk frame van de audio ongeacht of het een stille passage of donderende crescendo. Om de grootte van uw geconverteerde bestand te berekenen, alles wat je hoeft te doen is te vermenigvuldigen uw bitsnelheid door de lengte van je liedje.

Gemiddeld Bit Rate Encoding (ABR)

Wilt u een bepaalde bitsnelheid tijdens het gehele conversieproces te behouden, LAME's Gemiddelde Bit Rate instelling is de weg te gaan. Wanneer u deze methode gebruiken om uw bestand te coderen, LAME houdt de gemiddelde bitrate op de gewenste instelling door het toevoegen van extra bits waar ze nodig zijn.

Variable Bit Rate Encoding (VBR)

De LAME MP3-encoder krijgt goede resultaten met Variable Bit Rate-codering als zowel zijn ontworpen met kwaliteit in het achterhoofd. Met de LAME MP3-encoder, VBR-codering is een intelligente coderingsmethode die audiokwaliteit door het analyseren van nummers en het toevoegen van meer bits waar ze nodig zijn om de beste algehele geluid behouden maximaliseert. Sinds luid en drukke passages in een nummer nodig hebben meer bits dan stille kamers, VBR voegt meer bits op deze punten aan de stereo scheiding en de algehele helderheid te maximaliseren. Het eindresultaat is een MP3 dat klinkt bijna net zo goed als het origineel, maar dat neemt ook meer ruimte op je harde schijf.