Hoe processors worden gemeten

Hoe processors worden gemeten


Processors, ook wel bekend als CPU's, voor centrale verwerkingseenheden, en microprocessors, zijn de centrale component van iedere computer. Hun taak is om te berekenen, verplaatsen van gegevens tussen het geheugen locaties en het uitvoeren van logische vergelijkingen. Gebruikers meten ze op manieren vooral bezig met hoe snel ze het werk gedaan te krijgen. Andere metingen behandelen geheugen en energieverbruik.

Clock Frequency

Alle computers een moederklokcircuit dat stuurt een gestage stroom van elektronische impulsen synchroniseren alle activiteiten in het systeem. In het algemeen, hoe sneller de klok, hoe krachtiger de processor, hoewel een meer geavanceerde processor met een lagere kloksnelheid meer werk dan een eenvoudigere met een snellere klok zou kunnen krijgen. Maar omdat de kloksnelheid is een enkele, handige nummer, het trekt de aandacht. In 2011, processor klokfrequenties variëren van een paar MHz tot 4 GHz.

MIPS en FLOPS

Elke processor heeft een set van ingebouwde instructies die verschillende taken van rekenkundige tot data-opslag uit te voeren. Elk programma dat u gebruikt is samengesteld uit deze instructies. Een andere maat voor de snelheid, MIPS of miljoen instructies per seconde, meet hoeveel instructies door de processor is typisch in een tweede. Door de MIPS aantallen vergelijkbare processors te vergelijken, kunt u een goed beeld van hun relatieve prestaties te krijgen. Hedendaagse processors meten tussen enkele tientallen en enkele duizenden MIPS.
Een soortgelijke meting, floating point bewerkingen per seconde, of flops, meet het vermogen van een processor om wetenschappelijke berekeningen te doen. Een floating point getal heeft een decimaal en een exponent, zoals 1,059 x 10 ^ -2; u vaak tegenkomen ze in wetenschappelijke wiskunde met zeer grote of kleine aantallen. Processors berekenen met een snelheid van miljarden om triljoenen FLOPS.

adres Grootte

Processors werken niet alleen in een computer; zij moeten Random Access Memory of RAM, om functie. De maximale hoeveelheid geheugen die een processor kan gebruiken maakt een groot verschil in het niveau van verfijning: een processor met een paar kilobytes van het geheugen kan een broodrooster draaien, maar het duurt gigabyte RAM-geheugen aan webbrowsers, databases en andere moderne software te draaien. Computerchip makers meten adresgrootte in bits, waarbij de kleinste en de grootste 16 meten 64. Een 16-bits processor toegang 64K bytes geheugen. Vierenzestig-bit processors beheren tot 18 exabyte, of 18 miljard miljard karakters.

Energieverbruik

Met de toename van het gebruik van mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en notebooks, een processor stroomverbruik direct van invloed zijn nut: een snelle processor is niet goed in een telefoon als het loopt de batterij omlaag in een paar minuten. Aan de andere kant, processoren in servercomputers gewoon richten op MIPS en kloksnelheid; voor hen, het stroomverbruik is secundair. De processoren in mobiele telefoons verbruikt minder dan 1 watt aan stroom; die in servers maken gebruik van meer dan 100 watt. Nieuwere processors hebben de neiging om meer energie-efficiënter dan hun voorgangers.

cores

Sommige processoren hebben meerdere cores om grotere werklast verwerken. Een kern bevat een processor essentiële operationele circuits, dus elke kern heeft zijn eigen rekenkundige en logica onafhankelijk van de anderen. Een processor met twee cores kan twee taken tegelijk. Een typische multicore processor van de computer beschikt over twee, vier, zes of acht cores; echter, grafische processors nu sport honderden cores.