Einde levensduur Toepassingen voor Li-ion batterijen

Einde levensduur Toepassingen voor Li-ion batterijen


Lithium-ion batterijen worden steeds vaker alledaagse omdat ze een hoge energiedichtheid van hun gewicht, en ze hebben geen last van het geheugeneffect vaak geassocieerd met oplaadbare batterijen. Maar zelfs als ze geen geheugeneffect hebben zij zullen geleidelijk aan verliezen een deel van hun capaciteit. Geschat wordt dat een lithium-ion batterij bij normaal gebruik duurt tussen 2 en 3 jaar voor de looptijd begint merkbaar dalen. Hoewel er is niet veel wat je kunt doen om een ​​versleten lithium-ion batterij, dat betekent niet dat het is tijd om het weg te gooien herstellen.

Energie voor je huis

Er zijn verschillende projecten, zoals die gesponsord door de Plug-in Hybrid Electric Vehicle Research Center van de Universiteit van Californië, op zoek naar nieuwe toepassingen voor de Li-ion batterijen die elektrische voertuigen. Deze grote en dure accu's moeten worden vervangen als ze 80-70 procent van hun capaciteit te bereiken, maar de onderzoekers zijn op zoek naar een manier om ze te hergebruiken. Een van de meest veelbelovende toepassingen is energie-opslag voor alternatieve energie-opwekkers. Een accu die zwakke een elektrische auto kan dan geschikt zijn om de energie van een zonne-energiegenerator slaan voor nachtelijk gebruik, bijvoorbeeld.

recycling

De kans is groot dat u in staat om een ​​batterij recycling programma actief zijn in uw regio te vinden zal zijn. Het Rechargeable Battery Recycling Corporation is een van de organisaties die recyclage van herlaadbare batterijen in de Verenigde Staten, het verzamelen van batterijen van consumenten en bedrijven en sturen ze naar de recycling van organisaties te bevorderen. Non-profit collectie is van belang vanwege de lage waarde van de batterijen als schroot: Verwerking 1 ton batterijen zal opleveren ongeveer $ 100 aan nikkel en kobalt - de inzameling en recycling van batterijen zou niet een duurzame onderneming te zijn zonder de hulp van vrijwilligers, zelfs als het maakt een goede milieutoestand zin.

Herbouw

Lithium-ion batterijen veel elektronische componenten naast de batterij zelf: Verschillende sensoren en microprocessors nodig om de toestand van de batterij controleren en reguleren het opladen. Als een accu het einde van de levensduur heeft bereikt, kan het economisch zinvol om de batterij te openen en de plaats van de Li-ion-cellen terwijl de rest van het mechanisme te maken. Li-ion-cellen kunnen vaak worden besteld op onderdeelnummer, maar alleen de tech-savvy moet de operatie, die waarschijnlijk de garantie ongeldig te proberen.