Hoe maak je een borstel set als een preset in Photoshop

Er zijn duizenden opties voor het maken van uw eigen aangepaste penseel in Adobe Photoshop CS3. Als u de tijd om een ​​van deze borstels te maken hebben doorgebracht, is het logisch dat je de borstel op te slaan als een preset die je later kunt gebruiken. Blijf lezen om erachter te komen hoe u een aangepaste borstel kan maken en instellen als een preset in Photoshop.

instructies

1 Start Adobe Photoshop CS3 en een bestaand document uit uw bestanden te openen of een nieuw leeg document te maken.

2 Kies de "Brush" gereedschap uit de Photoshop toolbox aan de linkerkant van het scherm. De "Brush" tool deelt een knop met het "Potlood" en "Kleur vervangen" gereedschappen, dus je kan nodig zijn om gereedschap te schakelen als de "Brush" tool is niet zichtbaar. De eigenschappen voor de "Brush" tool zal worden getoond aan de bovenkant van de Photoshop-scherm op de optiebalk, die zich net onder de menubalk.

3 Gebruik de instellingen op de Option bar om een ​​aangepaste penseel te maken. U kunt de penseelgrootte, mode, dekking ingesteld en de stroom met behulp van de drop-down menu en de lijst op de Option bar.

4 Klik op de pijl net aan de rechterkant van de borstel preset selectie die u gebruikt. Klik op de pijl in de cirkel op de bovenste rechterkant van de drop-down box die verschijnt. In het snelmenu dat verschijnt, kies "Nieuw Brush Preset." De "Brush Name" dialoogvenster te openen.

5 Typ een naam voor de nieuwe borstel die u hebt gemaakt en u wilt opslaan als een borstel preset in de "Name" tekstvak van het "Brush Name" dialoogvenster.

6 Klik op de knop "OK" om de "Brush Name" dialoogvenster te sluiten en terug te keren naar uw Photoshop-document. U kunt nu kiezen de borstel je als een preset uit de borstel preset drop-down box hebt opgeslagen.

Hints

  • U kunt gereedschappen wisselen in de Photoshop toolbox door te drukken en de muisknop ingedrukt over een tool die de toets met een ander gereedschap deelt. Een lijst van de instrumenten zal pop-up, en u kunt aan de andere tool die u wilt gebruiken klikken.