Hoe te schrijven met Word Art

Onder de vele functies van Microsoft Word is de mogelijkheid om documenten precies hoe je ze wilt opmaken. U kunt de grootte, kleur en het uiterlijk van de tekst opgeven; aanpassen van de uitlijning van de leden; onder andere tabellen en lijsten; en verdeel's in meerdere kolommen. De normale tekst kan niet genoeg mogelijkheden bevat, maar als je wilt om het weer te geven met artistieke speciale effecten. In dat geval kunt u deze tekst met de functie Word Art te creëren.

instructies

1 Klik in het document ongeveer waar u het Word Art te verschijnen. Een invoegpositie wordt weergegeven. U kunt op de toets "Enter" om één of meer witregels die plaats biedt aan de kunst te plaatsen.

2 Klik op het tabblad 'Invoegen' en kies het Word Art drop-down in de groep Tekst. Een palet van doopvontstijlen verschijnt.

3 Kies een tekenstijl. Een doos weergegeven met voorbeeld tekst.

4 Typ je tekst, die in het monster verschijnt.

5 Selecteer alle tekst die je verder wilt aanpassen met extra effecten. De WordArt werkbalk. (Als je niet deze werkbalk te zien, met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst.) Onder andere wijzigingen, kunt u nieuwe fonts, hoogtepunten en kleuren toe te passen; passen uitlijning, karakter nadruk of tekst maten; nieuwe tekst stijlen toe te passen en omvatten nieuwe kogels en nummers voor lijsten.

6 Verplaats het tekstvak indien nodig door erop te klikken en te slepen naar een nieuwe locatie. U kunt ook het vak door de handgrepen te slepen of te draaien door het slepen van de groene cirkel handvat en verplaatsen naar rechts of links.

7 Klik buiten het tekstvak als u gewone tekst te typen. U kunt altijd terugkeren naar Word Art tekst door te klikken in de doos.