Hoe aan te sluiten op het internet op een laptop

Hoe aan te sluiten op het internet op een laptop


Een voordeel van een laptop in plaats van een desktop computersysteem mobiele internettoegang. Samen met het maken van documenten en opslaan van foto's, kunt u op het web surfen, downloaden van muziek, uw e-mail en het gebruik van chatprogramma's en forum websites met uw laptop. Alles wat je online kunt doen, kun je op de weg, zolang uw laptop is klaar voor het internet. U moet eerst beslissen of u een bekabelde verbinding of een draadloze verbinding wilt. Je hebt een account bij een internet service provider, tenzij u draadloos verbinding maakt vanaf een locatie met WiFi-toegang nodig hebben.

instructies

Wired Internet Access

1 Controleer uw laptop om te controleren of het heeft een modem en een 10/100 Ethernet-poort. Als u uw laptop aangeschaft na 2004, hebt u waarschijnlijk deze. Een computer winkel kan installeren wat je mist.

2 Schakel uw modem en sluit deze aan op de router met een CAT5 Ethernet-kabel.

3 Klik op het pictogram Internet-verbinding in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Dit ziet eruit als een kleine computer of een kleine antenne, afhankelijk van het type computer of besturingssysteem je hebt.

4 Kies "View Connections" om te zien welke verbindingen beschikbaar zijn.

5 Klik op de verbinding die u wilt gebruiken. De meeste van de tijd, zal de computer aan te sluiten en zal alle bestuurders die zij nodig heeft meteen downloaden. Als uw computer nodig heeft om de drivers of de modem of router installeert, wordt u gevraagd om een ​​schijf te zetten in de computer als de hardware kwam met één. U kunt dan volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien en te verbinden.

Wireless Internet Access

6 Controleer uw laptop om te zien of het een modem en een draadloze kaart. Elke laptop aangeschaft na 2000 zal waarschijnlijk een modem, en alles wat gekocht na 2004 moet een draadloze kaart hebben. Een computer winkel kan ze installeren als ze ontbreken.

7 Zorg ervoor dat uw modem en router zijn ingeschakeld en aangesloten op het internet. Zet de knop Internet op je laptop als uw computer heeft één. Dit kan een knop die zegt te zijn "Internet," of het kan uitzien als een toren of antenne.

8 Klik op de knop "View Wireless Networks" in de rechterbenedenhoek van het scherm om de beschikbare draadloze verbindingen bekijken. Als u niet de juiste software geïnstalleerd voor een bepaalde modem of router hebt, wordt u gevraagd om instructies op het scherm te volgen (die al dan niet onder het plaatsen van een modem of router schijf in uw computer) voordat u draadloze netwerken kunt bekijken. De meeste draadloze netwerken is echter niet nodig dat u downloaden of te installeren iets voordat u de computer kunt aansluiten.

9 Voer een wachtwoord of netwerksleutel als u gebruik maakt van een draadloze verbinding die is beveiligd met een wachtwoord. Als dit je eigen netwerk en je het wachtwoord niet weet, neemt u contact op met uw internetprovider. Als het netwerk van iemand anders, om het wachtwoord voordat u verbinding maakt. U moet dan in staat zijn om het web te surfen.

Hints

  • Als een bekabelde verbinding werkt niet, op zoek naar een installatie schijf van uw Internet service provider. Plaats de schijf in uw laptop en voer het uit op het internet te installeren. Je moet niet nodig om dit te doen bij het opzetten van een draadloze internetverbinding.