Wat zijn de Eerste en Tweede Filters in Regedit?

Wanneer een optische drive begint te vreemd te gedragen of verdwijnt van Microsoft Windows geheel, één van de eerste dingen die veel monteurs controleren is de hogere en lagere klasse filters in verband met het optische station. Terwijl de filters dienen een legitiem doel en de meeste gebruikers nooit zien of rechtstreeks contact met hen, als er iets mis gaat, kan het ernstige problemen functionaliteit voor het optische station veroorzaken.

Doel

Hogere en lagere klasse filters worden gebruikt door Windows-software die een optische drive om te functioneren in de cd of dvd branden suites nodig heeft, het meest voorkomende. De filters helpen de software nauw te integreren en interactie met het apparaat. De filters worden automatisch geïnstalleerd met de software en een ingang wordt gecreëerd voor het in de Windows register kan worden weergegeven met de regedit nut. Er zijn een aantal bovenste en onderste klassefilters beschikbaar, elk door verschillende bedrijven. De filters werken automatisch en de meeste gebruikers zullen nooit te zien, te wijzigen of te interageren met de filter direct.

kwesties

De filters, vooral bij gebruik op zichzelf, vaak werken zonder probleem. Wanneer meerdere filters worden gebruikt op hetzelfde moment, kunnen problemen ontstaan. Een van de meest voorkomende problemen doet zich voor bij het verwijderen van een CD / DVD branden software suite. Wanneer de suite is verwijderd, kan de standaard Windows-filter beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat het optische station volledig verdwijnen uit het besturingssysteem. Resterende onzichtbaar en ontoegankelijk voor Windows totdat het filter is verwijderd. In andere gevallen kunnen meerdere filters in strijd, waardoor het branden van software om niet correct. Symptomen zijn onder meer niet in staat om schijven, het onvermogen om branden te starten, niet op te sporen optische drives en andere problemen af ​​te ronden.

verwijderen

Wanneer een optische drive begint te vreemd te gedragen, met name na het installeren of verwijderen van CD / DVD branden software, kan de gewraakte filters moeten worden verwijderd. Typisch worden afzonderlijke filters verwijderd wanneer de software wordt verwijderd. De Window's filter, waardoor het optische station volledig verdwijnen, moeten handmatig worden verwijderd. Met behulp van "Regedit" naar: "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 'en verwijder de" Upperfilters "toetsen" Lowerfilters ". Herhaal de procedure voor "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" en "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet003 \ Control \ Class {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}." De schijf moet goed nadat de computer opnieuw is opgestart werken.

Waarschuwing

Het maken van eventuele wijzigingen en bewerkingen in het systeem register, zelfs voor een eenvoudige bediening, zoals het verwijderen van klasse filters, is gevaarlijk en kan leiden tot onherstelbare schade aan het besturingssysteem veroorzaken. Bovendien, het verwijderen van de standaard filters kunnen andere software voor het branden te stoppen met werken volledig veroorzaken. Als dit gebeurt, zal de software moeten worden verwijderd met behulp van de Windows "Add / Remove Programs nut en opnieuw geïnstalleerd. Geen wijzigingen in het register moet worden gemaakt door iedereen die is ongemakkelijk met het werken in het register of wie is onzeker van de stappen. Een computer reparatie winkel kan meestal vast te stellen een filter fout binnen een paar minuten met weinig risico voor het besturingssysteem.