Hoe u uw computer Narrate Tekst

Microsoft Windows bevat een scala aan voorzieningen die maken het eenvoudig om uw computer te gebruiken als u een handicap, met inbegrip van spraakherkenning, scherm instellingen die te maken informatie op het scherm duidelijker te zien en de tekst gesproken tekst. Verteller is een scherm lezer programma dat de tekst op het beeldscherm vocalizes.

instructies

1 Klik op "Start", typ "Verteller" in het zoekvak. Druk op Enter of klik op "Verteller" in de zoeklijst.

2 Klik op het vakje "Echo gebruiker toetsaanslagen" te hebben Verteller zeggen dat elke toetsaanslag die je maakt. Klik op de "aankondigen System Messages" box te hebben Verteller spreken eventuele foutmeldingen of het systeem berichten die pop-up op je scherm. Klik op de "Kondig Scroll Notification" om het programma te beschrijven horizontaal of verticaal scrollen in het actieve venster op uw scherm.

3 Klik op 'Voice-instellingen. " Selecteer de stem die Verteller zal gebruik maken van de "Select Voice 'lijst. Pas de snelheid, het volume en de toonhoogte van de stem met de "Set Speed ​​',' Set Volume" en "Set Pitch" drop-down menu's. Klik op 'OK'.

4 Klik op "Control Of Narrator begint wanneer ik aanmelden." Klik op "Turn On Narrator" naar Verteller te starten wanneer Windows wordt gestart. Schakel het vakje in als u wilt Narrator handmatig starten.

Hints

  • Verteller maakt gebruik van een combinatie van "Ctrl" plus andere toetsen en "Insert" plus andere toetsen om te controleren wat wordt gelezen. Bijvoorbeeld, drukt u op de Ctrl-toets ingedrukt en druk op Shift en Enter om alle tekst in het actieve venster, of druk op Invoegen en de F6-toets te lezen om de paragraaf te lezen waar uw cursor is.
  • Druk op de Ctrl-toets om Verteller stoppen met het lezen van het actieve venster. Verteller zal lezen hervat wanneer u overschakelt naar een ander venster.