Hoe gebruik je GIMP Image Editor

Hoe gebruik je GIMP Image Editor


GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een gratis open source image editing software pakket voor Windows, Linux en Mac-besturingssystemen. GIMP beschikt over vele krachtige grafische afbeeldingen manipulatie gereedschappen die in het hoger-end grafische editing pakketten. De open source-formaat betekent dat iedereen kan werken aan het project bijdragen tot een verbetering is. Met zijn geavanceerde foto-editing tools en mogelijkheden tekenen, GIMP is een goed alternatief beeldbewerking keuze voor diegenen die zich niet kunnen veroorloven om te investeren in de duurdere programma's. Leer hoe u de GIMP beeldredacteur gebruiken en zie hoe het kan aanvullen of zelfs vervanging van uw huidige software voor beeldbewerking.

instructies

1 Download GIMP van de officiële website (zie bronnen). GIMP is een open source grafisch programma dat voortdurend in ontwikkeling is. GIMP is gratis, dus je moet het nooit te downloaden vanaf een site die vraagt ​​je voor betalen.

2 Installeer en open het GIMP afbeelding softwareprogramma. GIMP installeert en verwijdert naadloos en werkt probleemloos op Linux, Mac en Windows-besturingssystemen.

3 U zult gepresenteerd met een gereedschapskist die de toegang tot een breed scala van teken- en beeldmanipulatie hulpmiddelen aanbiedt. op het menu "File" de optie "Nieuw". GIMP biedt u een aantal beeldgrootte sjablonen om te kiezen voor de basis van uw project. Naast het creëren van een beeld vanuit het niets, dan kunt u dit menu gebruiken om een ​​foto te openen (GIMP behandelt verschillende bestandstypen) op uw computer of via een internet-URL. Een nieuw venster wordt geopend dat het beeld dat u wilt werken weergeeft.

4 Gebruik de gereedschapskist, die is altijd beschikbaar en kan overal op uw desktop, onafhankelijk van het project-venster waarin u werkt worden verplaatst, om toegang te krijgen tot de tools die je nodig hebt. Er zijn potlood en verf tools voor het maken van beelden vanuit het niets. Gebruik de beeldbewerkingsfuncties (branden, ontwijken, glad, edge verbeteren) aan te raken-up van uw project. U kunt ook toegang krijgen tot het effect hulpmiddel tekst naar artistieke tekst toe te voegen aan uw afbeeldingen.

5 Ga naar het menu "Filters" in je werk venster en kies de "artistieke" optie om de kunst effecten toevoegen aan uw opnamen. GIMP kun je schilderen effecten toe te passen, onder meer Van Gogh en cartoon stijlen. U kunt ook afbeeldingen worden weergegeven alsof ze op doek en diverse andere structuren werden gecreëerd.

6 Gebruik het menu "Filters" om animaties en logo's te creëren. GIMP is een zeer complete tekening en animatie software die u toelaat om het verplaatsen van cartoons en professionele logo's te creëren. Met GIMP, kunt u het ontwerp en bewerken van een volledige reeks van projecten en deze opslaan in een aantal beeldformaten kunnen worden gelezen en bewerkt door zowat elke grafisch programma.