How to Read VMDK-bestanden

Een VMDK-bestand slaat de volledige inhoud van de virtuele harde schijf van een virtuele machine gemaakt met de gratis VMware Player, of één van de commerciële producten van VMware. Windows heeft niet de mogelijkheid om VMDK bestanden native lezen, want een VMDK bestand moet worden toegevoegd aan een virtuele machine. Installeer de gratis VMware Player en maak een nieuwe virtuele machine aan de inhoud van een VMDK bestand te lezen.

instructies

1 Open VMware Player door te dubbelklikken op de gele VMware snelkoppeling op het bureaublad of het menu Start. Als u nog niet hebt geïnstalleerd VMware Player, downloaden van vmware.com.

2 Klik op "Maak een nieuwe virtuele machine" aan de rechterkant van het venster.

3 Klik op de "Ik zal het besturingssysteem later installeren" knop en klik vervolgens op 'Volgende'.

4 Klik op een radioknop om het besturingssysteem op de file VMDK zoals "Microsoft Windows" of "Linux" met behulp van de radio knoppen aan de bovenkant van het venster geïnstalleerd betekenen. Klik op het drop-down menu aan de onderkant van het venster en selecteer de versie van het besturingssysteem, zoals "Windows XP Professional." Klik op 'Volgende'.

5 Typ een naam voor de nieuwe virtuele machine in de "Virtual Machine Name" veld.

6 Klik op de knop 'Bladeren' en selecteert u een map op uw harde schijf waar VMware Player de nieuwe virtuele machine moet creëren. Klik op "OK" en klik op 'Volgende'.

7 Klik op "Next" op het scherm waarin u wordt gevraagd naar de harde schijf van de virtuele machine te configureren - u zult dit worden te verwijderen en het toevoegen van VMDK-bestand in de plaats.

8 Klik op de knop 'Voltooien'. De nieuwe virtuele machine verschijnt aan de linkerkant van het hoofdmenu VMware Player.

9 Klik op de naam van de virtuele machine en klik op "Edit virtual machine-instellingen" aan de rechterzijde van het menu.

10 Klik op "Hard Disk (IDE)" aan de linkerzijde van het venster, en klik op de knop 'Verwijderen'.

11 Klik op de knop 'Toevoegen'. Selecteer "Hard Disk" op de lijst van hardware en klik op 'Volgende'.

12 Klik op "Gebruik een bestaande virtuele schijf," en klik op 'Volgende'.

13 Klik op de knop "Bladeren". Zoek het VMDK-bestand dat u wilt lezen, en dubbelklik erop.

14 Klik op "Finish" en klik op "OK." Dubbelklik op de virtuele machine aan te zetten en lees het VMDK-bestand.

Hints

  • Als u al een virtuele machine hebt gemaakt in VMware Player en willen de VMDK bestand toe te voegen zonder dat het creëren van een nieuwe virtuele machine, begin dit artikel uit Stap 9.
  • Als het VMDK-bestand dat u wilt lezen heeft geen besturingssysteem is geïnstalleerd, moet je deze toevoegen als een tweede virtuele schijf op een bestaande virtuele machine.