Hoe kan ik het LCD-scherm vervangen op een Macbook

Hoe kan ik het LCD-scherm vervangen op een Macbook


Aangezien een gebarsten of beschadigd liquid-crystal display (LCD) scherm op je Macbook heeft geen invloed op de harde schijf, alles wat je hoeft te doen is het vervangen van het scherm en uw laptop zal zo goed als nieuw zijn. Als je het geld ontbreekt om een ‚Äč‚Äčtechnicus installeren van de vervangende scherm hebt, kun je het zelf doen. Het zal enige tijd duren en het zal concentratie vereisen, maar het kan worden gedaan.

instructies

1 Verwijder het LCD bezel (kunststof frame) van het scherm door de tip van een klein mes in de naad aan de rand van de ring en werk je weg in de lengte en breedte van het scherm totdat hij naar buiten komt. Plaats de ring opzij.

2 Gebruik je Phillips-schroevendraaier om de drie schroeven aan de onderkant van het scherm dat het scharnierkapje plaats houden te verwijderen. Trek op de lange plastic scharnier direct onder het midden van het scherm totdat het loskomt. Verwijder het scharnier om het LCD-inverter (LCD licht macht source) te onthullen.

3 Verwijder elk van de 12 schroeven uit de hoeken en zijkanten van het scherm, dat het op zijn plaats houden. Scheid het LCD-scherm aan de achterkant plastic bezel door voorzichtig aan het scherm uit de buurt van de achterkant van de bezel en leunend het gezicht naar beneden op het toetsenbord.

4 Verwijder de zes schroeven van de metalen beugels langs de kant van de achterkant van het scherm. Verwijder de twee schroeven aan de bovenkant van de achterkant van het scherm van de camera.

5 Gebruik uw nagel om de kabel die op de top-midden van de achterkant van het scherm om de camera bevestigd is te verwijderen. De kabel zal pop out met weinig inspanning. Verwijder vervolgens de dunne gele tape, dat houdt de camera aan op de achterkant van het scherm.

6 Verwijder de dikke zwarte videokabel die loopt langs het midden van de achterkant van het scherm en maakt verbinding met de groene LCD-paneel op dezelfde manier als de camera kabel verwijderd.

7 Gebruik uw duim en wijsvinger naar de witte inverter stekker eruit te trekken uit het einde van de lange zwarte omvormer zich aan de onderkant midden van de achterkant van het scherm. Op dit moment wordt het scherm volledig vrij van de laptop zijn. Vervang deze door een nieuwe LCD-scherm (verkrijgbaar bij uw Apple leverancier of online) en monteer in de omgekeerde volgorde waarin u nam het uit elkaar.