Hoe om te vertellen welke Operating System I Have: XP 32- of 64-bits?

Hoe om te vertellen welke Operating System I Have: XP 32- of 64-bits?


Terwijl ze identiek lijken, te weten of een computer wordt de 32-bits versie van Windows XP of de 64-bits versie kan helpen bij het bepalen hoe goed het besturingssysteem gegevens zal verwerken. In het bijzonder kan de 64-bit versie efficiënter grote hoeveelheden informatie dan de 32-bits systeem verwerkt. Dat betekent dat het kan informatie uit verschillende programma's tegelijk draait sneller te verwerken, wat betekent dat multitasking is een meer efficiënt proces op een 64-bits versie van XP is dan de 32-bits versie. En kan de exacte versie draait op een specifieke computer gemakkelijk worden gevonden in Windows Configuratiescherm.

instructies

1 Zet de computer aan en laat Windows XP volledig opstarten.

2 Klik op de knop "Start" en selecteer vervolgens de "Control Panel" optie in het menu dat verschijnt. Het is te vinden aan de rechterzijde van het menu.

3 Selecteer de "System" optie in het menu Control Panel dat verschijnt. Het pictogram voor die optie is een kleine computer met een grote, rode markering op de monitor.

4 Kijk naar de doos die opduikt om te bepalen welke versie van XP wordt uitgevoerd op die bepaalde computer. De informatie zal worden gevonden in de rechterbovenhoek van het scherm direct onder waar het zegt dat de computer met Windows XP.