Kan Mijn IP-adres worden bijgehouden door Mijn Hotmail-account?

Kan Mijn IP-adres worden bijgehouden door Mijn Hotmail-account?


De Hotmail-systeem heeft geen plaats op haar website waar bezoekers de IP-adressen van de rekeninghouders kunnen verwijzen naar te hebben. Ook is er geen bijgehouden op Hotmail vaste koppeling of welk e-mail systeem, tussen e-mailadressen en IP-adressen.

Hotmail IP-adres

Wanneer een e-mail reist naar een Hotmail-account, de Mail User Agent van de afzender op te sporen het IP-adres van Hotmail Mail Exchange. Het hoeft niet naar de plaats van de e-mailaccount, alleen het e-mailsysteem kennen. MUA de afzender vindt het adres van de Hotmail Mail Exchange door het opzoeken van het domein "hotmail.com" in het Domain Name System. De interactie tussen een mailserver en de gebruiker rekeninghouder wordt gedreven door de gebruiker Mail User Agent. In het geval van Hotmail werkt dit MUA op een externe computer, en niet op de rekeninghouder computer thuis. Het is de verantwoordelijkheid van de MUA om nieuwe e-mails van de mailserver halen. Met Hotmail, wordt de eindgebruiker dubbel verwijderd uit het IP-adres waarnaar e-mail wordt verzonden. De MUA heeft niet hetzelfde IP-adres als de Mail Exchange, en de gebruiker hoeft niet hetzelfde e-mailadres als een van deze servers.

E-mailadressen

E-mailadressen worden niet gekoppeld aan een IP-adres. Gebruikers kunnen inloggen vanaf elke plek in de wereld om hun e-mail te bekijken op Hotmail, en zo het systeem niet nodig om een ​​vast adres te houden voor elke rekeninghouder. E-mailadressen worden aangesloten op de computer waarop de gebruiker zich aanmeldt bij een e-mailaccount, niet de gebruiker.

internet Transactions

Wanneer een gebruiker zich aanmeldt bij een Hotmail-e-mailaccount, de browser op de computer van de gebruiker start een client-server transactie. De browser moet het IP-adres van de Hotmail-webpagina kennen om een ​​verzoek te sturen. De Hotmail webserver moet het IP adres van de computer waarop de browser draait kennen en dus de browser verzendt die informatie in het verzoek. Deze informatie wordt alleen verzonden naar de Hotmail-webserver, niet de Hotmail-mailserver.

Trace IP-adressen

Het is mogelijk om het IP-adres van de verzendende locatie van een email traceren. Wanneer een e-mail gaat van zender naar het IP-adres van elk punt van de reis ontvanger wordt opgenomen in headers de e-mail. De ontvanger van de e-mail kan al deze IP-adressen bekijken door het bekijken van de volledige headers van de e-mail. Dit omvat de oorsprong van het punt e, maar dit is niet het IP adres van de Hotmail account.