Hoe naar kolommen toevoegen aan een document in Word 2003

U hoeft geen dure desktop publishing software nodig om nieuwsbrieven en brochures te produceren via uw eigen computer. Microsoft Word 2003 heeft een makkelijk formaat plek om dezelfde look als meer ingewikkelde software te maken, maar met een betaalbare prijs. Hier is hoe u kolommen toevoegen aan een document in Word 2003.

instructies

1 Typ de gewenste tekst in het document op te nemen. Dit zal de informatie die u gaat in de kolommen te zetten over de pagina zijn.

2 Bepaal het bedrag van die tekst die u wilt opnemen in de kolommen op te nemen. Wilt u het hele document wilt gebruiken kiest u het menu "Edit" op de linkerbovenhoek en selecteer "Alles selecteren." Als u alleen een deel ervan, markeert het gedeelte dat u nodig heeft.

3 Klik op het tabblad "Kolommen" op de standaard werkbalk. Het icoon ziet er als twee kolommen side-by-side.

4 Kies het aantal kolommen die u wilt, tussen twee en vier. De kolombreedte zal afhankelijk van het aantal kolommen kiezen, en de lengte wordt dan bepaald door de hoeveelheid tekst u in het document.

5 Controleer de rest van de kolommen om ervoor te zorgen dat alle tekst is waar het zou moeten zijn, vanaf uw ontwerp.

Hints

  • U kunt de vorm van de kolommen wijzigen door rechts te klikken op de dozen nadat u de kolommen te maken.
  • Probeer verschillende combinaties van het aantal kolommen met de hoeveelheid tekst om het zo gelijkmatig mogelijk te kijken op de pagina.
  • Sla je werk vroeg en vaak.