Hoe kan ik het wachtwoord voor Netgear wijzigen

Hoe kan ik het wachtwoord voor Netgear wijzigen


Netgear is een gemeenschappelijk huis of klein kantoor router gebruikt om verschillende apparaten aan te sluiten. Alle Netgear routers worden geleverd met een standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor de administrator account, die wordt gebruikt om toegang te krijgen en de instellingen van de router te controleren. Als u de standaard administrator wachtwoord op uw router te verlaten, loop je het risico ongeoorloofde toegang en je innerlijke netwerk kan worden aangetast. Vermijd dit soort beveiligingsprobleem door het veranderen van het standaard wachtwoord van de beheerder.

instructies

1 Open een webbrowser en navigeer naar het IP-adres van uw router, door het invoeren van het IP-adres in de browser navigatie tekstvak waar u normaal voer een website domein. Voor standaard installaties, Netgear wordt geleverd met het IP-adres 192.168.1.1.

2 Geef uw huidige beheerderswachtwoord. De standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheerdersaccount zijn "admin" en "password", respectievelijk. (Voor oudere Netgear modellen, de standaard admin wachtwoord is "1234"; modellen door Comcast kabel of met modelnummer "RP114" geleverd dragen de 1234 wachtwoord.)

3 Klik op de "Set Password" link aan de linkerzijde van het bedieningspaneel. Een nieuw venster wordt weergegeven met drie tekstvakken: "oude wachtwoord", "nieuw wachtwoord" en "Bevestig nieuw wachtwoord".

4 Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe admin wachtwoord op uw Netgear router op te slaan.

Hints

  • Als u uw beheerderswachtwoord vergeet, houdt u de reset-knop aan de achterzijde van de router ongeveer 5 seconden. Dit herstelt de router naar de fabrieksinstellingen.