Waarom hebben bedrijven maken gebruik van databases?

Waarom hebben bedrijven maken gebruik van databases?


Bedrijven maken gebruik van databases om de opslag van hun elektronische informatie te centraliseren en maken het gemakkelijk te vinden en cross-referentie-informatie over hun bedrijf en klanten.

Achtergrond

Voordat computers op grote schaal werden gebruikt, bedrijven gebruikt papieren dossiers om hun informatie op te slaan. Er zou een bestand voor elke klant, leverancier en product. Computer databases kunnen bedrijven deze informatie elektronisch op te slaan, waardoor het makkelijker wordt om toegang te krijgen en referentiegegevens. Databases individuen toestaan ​​om eenvoudig informatie die handmatig werk nodig zou hebben in het verleden, zoals het verzekeren welke klanten welke producten hebben gekocht, en hoe vaak te verkrijgen.

Voorbeelden

Bedrijven maken gebruik van databases voor een enorm scala aan doeleinden. Human resources afdelingen kunnen een database onderhouden om informatie werknemer, met inbegrip van de vakantiedata, ziekte dossiers en functioneringsgesprekken te slaan. Sales afdelingen kan een database van hun leads en contacten te houden, waardoor het gemakkelijk om hun campagnes te volgen.

Systems

Sommige bedrijven kunnen databases gebouwd aan hun eisen. Anderen gebruiken producten zoals Filemaker of Microsoft Access om hun databases intern te ontwikkelen.