Verschil tussen STL en TRI Files

Verschil tussen STL en TRI Files


En TRI STL bestanden worden zowel voor 3D-modellering. Het belangrijkste verschil is dat STL bestanden worden gebruikt bij het maken van door de gebruiker gegenereerde 3D modellen voor engineering. TRI bestanden worden gebruikt bij het maken van neuro-imaging software, zoals een computermodel van de schedel van een persoon. Beide eindresultaten zijn een 3D-model, maar ze zijn gemaakt op verschillende manieren.

STL

STL bestanden worden door stereolithografie's om informatie maken van 3D modellen op stereolithografie machines creëren. De bestandsextensie STL komt van het woord stereolithografie. Het oppervlak van een voorwerp wordt opgesplitst in een raster van driehoeken. Deze driehoeken vertegenwoordigen de XYZ coördinaten van de driehoek. Uit deze coördinaten groter kan worden vervaardigd en gemanipuleerd.

TRI

TRI-bestanden werden ontwikkeld door Neuroscan, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen van hardware en software voor neurowetenschappen. TRI bestanden zijn het resultaat van een 3D-scan van de hersenen. Neuroscan's x-ray imaging apparatuur neemt beelden van de hersenen; deze beelden zijn samengesteld met eigen software, en het resulterende bestand is een TRI-bestand. Het TRI-bestand is een 3D weergave van het hoofd van de persoon. Dit maakt het mogelijk neurowetenschappers om een ​​3D-weergave van de schedel te krijgen zonder invasieve chirurgie.

Eigenschappen van STL Files

STL bestanden werden ontwikkeld door 3D-systemen en worden gebruikt in Computer Aided Design (CAD) toepassingen. STL-bestanden kunnen worden aangemaakt in ASCII of binaire code. De kleur wordt bepaald door het gebruik van VisCAM / SolidView of Magics software pakketten. Deze programma's geven kleur aan de code van het STL bestand en CAD.

Programma's die gebruik TRI Files

TRI bestanden worden ook gebruikt door andere programma's. Alias ​​Driehoek, Cart3D triangulatie, Symantec LiveUpdate, Quake TextMate Utility Output en Linten Frodo Contouren allemaal gebruik van TRI-bestanden. TRI bestanden die in één programma kan niet worden gebruikt in een ander programma. Bijvoorbeeld, Symantec LiveUpdate bestanden zijn totaal verschillend van Neuroscan 3D-modellering bestanden.