Wat zijn de twee belangrijkste onderdelen van een CPU?

Wat zijn de twee belangrijkste onderdelen van een CPU?


Hoewel het is het belangrijkste onderdeel van een computer, de Central Processing Unit is in principe eenvoudig. Alles wat het doet is het uitvoeren van wiskundige berekeningen en vergelijken de resultaten van de berekeningen, tegen ongelooflijk hoge snelheden. De CPU zelf heeft twee belangrijke componenten: de controle-eenheid en de rekenkundige logische eenheid.

Control Unit: Overzicht

De controle-eenheid is een set van elektrische circuits die instructies neemt van de rest van de computer en zet ze in de berekeningen. De naam komt van het feit dat de besturingseenheid is het deel van de CPU die bepaalt wat rekenwerk doet en in welke volgorde. Binnen de hele computer-proces, het werk van de controle-eenheid is de laatste fase van het afbreken van een computer taak in zijn simpelste onderdelen.

Control Unit: Secties

De besturingseenheid is een circuit, maar is het uit drie afzonderlijke secties. De decoder wordt de vraag, of een deel van de query in een wiskundige berekening. De timer - ook de klok genoemd - zorgt ervoor dat de verschillende stadia berekende gebeuren in de juiste volgorde en in de juiste snelheid, waardoor de kans op een berekening wordt ongeluk gemist of vertraagd. De besturingslogicaschakelingen fysiek zenden de instructies voor de logische schakeling.

Arithmetic Logical Unit

De rekenkundige logische eenheid is het gedeelte van de CPU die fysiek voert de berekeningen. Zijn meest elementaire functies zijn precies hetzelfde als een zakrekenmachine het uitvoeren van elementaire rekenkunde. Een ALU iets geavanceerder dan basiscalculator echter; het kan ook vergelijken verschillende nummers om te zien welke, indien een van beide, is groter en vervolgens een resultaat te dienen of het uitvoeren van een nieuwe berekening op basis van deze vergelijking.

registers

De meeste CPU's hebben één of meerdere registers. Dit zijn een vorm van computergeheugen die fysiek op de CPU zelf wordt opgeslagen, met elk een specifieke taak toegewezen register. Strikt genomen registers niet kernelement van de CPU: zij taken die andere geheugen in de computer repliceren, maar hun fysieke locatie van de CPU vermindert de datatransmissie tijd waardoor aldus de CPU sneller werken.