Hoe het toetsenbord op een Dell Latitude CPi Fix

De Dell Latitude CPi - een ouder model van de notebook is ontworpen als onderdeel van de Latitude productlijn - is uitgerust met een Intel Pentium II processor, 64 MB RAM en een 12 tot 13-inch display. Het toetsenbord meegeleverd met de laptop wordt geleverd met sneltoetsen waarmee de gebruiker om de weergave, audio en energie-instellingen van de notebook te wijzigen.

Het toetsenbord dient als primaire bron van gebruikersinvoer van de computer. Als het toetsenbord niet reageert, kunt u de muis en het toetsenbord op het scherm te gebruiken - maar dit is een traag en ineffici├źnt middel van het typen. Om het toetsenbord op een Dell Latitude CPi repareren, schoon te maken van het toetsenbord en de andere apparatuur die kunnen worden interfereren met ingang van het toetsenbord los te koppelen.

instructies

1 Zet de computer uit. Gebruik een spuitbus met perslucht om het toetsenbord te spuiten en te verwijderen vuil van de toetsen. Houd het blik rechtop; niet kantelt de bus aan de kant, omdat dit het blik kan veroorzaken om te spuiten ijs.

2 Gebruik een vochtige, antistatische doek om het oppervlak van het toetsenbord vegen. Een katoenen gedept met alcohol te reinigen in en tussen de toetsen.

3 Voorzichtig wrikken een sleutel van het toetsenbord, als de sleutel voelt plakkerig of maakt een knarsend of krakend geluid wanneer deze wordt ingedrukt.

4 Gebruik een pincet om alle deeltjes zich onder de toets of de houder te verwijderen. Gebruik een vochtige doek om de plek waar de sleutel is ingevoegd reinigen.

5 Duw de sleutel terug op zijn houder terugplaatsen op de laptop. Herhaal de stappen voor alle toetsen op het toetsenbord.

6 Koppel alle apparaten die op de Dell Latitude cpi. Schakel de Dell en test het toetsenbord in meerdere toepassingen. Als het toetsenbord reageert, sluit elk extern apparaat dat op uw computer een voor een om te bepalen welk apparaat had kunnen zijn bemoeien met het toetsenbord.

Hints

  • Als het toetsenbord nog steeds niet reageert nadat u de sleutels hebt schoongemaakt en alle randapparatuur getest, verwijdert u alle externe toetsenbord, hotkey of KVM switch software ge├»nstalleerd op uw systeem.