Wat is het verschil tussen een Wireless-N en een Wireless-G kaart voor een laptop computer?

Wat is het verschil tussen een Wireless-N en een Wireless-G kaart voor een laptop computer?


Notebook computers houden ons aangesloten op de weg. Lokale bibliotheken, coffeeshops en luchthavens gastheer hotspots voor draadloos internet. Het installeren van een Wi-Fi-kaart in een laptop kan een draadloze verbinding met deze Internet hotspots. Twee van de meest voorkomende Wi-Fi-kaart types zijn draadloos G en N.

Wifi

De draadloze standaard WLAN (Wireless Local Area Network) IEEE 802.11 radiofrequentie wordt gebruikt als basis voor de verbinding van een computernetwerk. Wi-Fi normen 802.11a, 802.11b, 802.11g 802.11n nog in een ontwerpfase.

draadloze kaarten

Draadloze kaarten voor notebooks zijn verbonden via PCM / CIA. Installeren is eenvoudig. Steek de kaart in de PCM / CIA-slot en de drivers te installeren.

Wireless G

Wireless G biedt snelheden tot 54 Mbit / s en een bereik van ongeveer 100 voeten. Wireless G-kaarten zijn meestal goedkoop en zijn achterwaarts compatibel met draadloze standaarden B.

Wireless N

Wireless N voegt MIMO (multiple-input multiple-output), die meerdere antennes gebruikt zowel op de router en op het Wi-Fi-kaart zelf om de connectiviteit, bereik en de prestaties te verbeteren. Hoewel nog in een ontwerpfase, draadloze N-producten zijn achterwaarts compatibel met oudere standaarden.

Wireless G vs. N

Door de toename in snelheid, bereik en achterwaartse compatibiliteit, draadloze N is een veel betere keuze bij het winkelen voor een Wi-Fi-kaart. Om het volledige potentieel van draadloze N te bereiken, moet een draadloze N router worden gekoppeld aan de kaart.