Hoe te verzenden en ontvangen van faxen met Windows XP

Hoe te verzenden en ontvangen van faxen met Windows XP


Windows XP geeft u de mogelijkheid om faxen via uw computer verzenden en ontvangen. U moet eerst de XP fax service te installeren en het programma configureren voordat u faxen kunt verzenden. een fax ontvangen is eenvoudig: Windows XP zal automatisch de fax ontvangen en plaats deze in de door u gekozen locatie.

instructies

Inschakelen en configureren van de Fax Console Features

1 Steek de stekker in het ene uiteinde van de telefoonlijn in de telefonie-aansluiting in de kamer en de andere in de modem in uw computer.

2 Klik op "Start" op uw computer en klik op 'Configuratiescherm' en selecteer "Software."

3 Klik op "Add / Remove Windows-onderdelen." Plaats een vinkje in het vak "Fax Services", en klik op 'Volgende'.

4 Volg de aanwijzingen in de wizard Windows XP Component. Herstart je computer als daarom wordt gevraagd.

5 Klik op "Start", ga naar "Alle programma's", "Toebehoren", "communicatie", "Fax," en tenslotte "Fax Console." Het dialoogvenster Fax Console venster verschijnt.

6 Ga naar de bovenste menubalk op "Extra" en "Fax configureren." De Configuration Wizard XP Fax zal beginnen. Klik op "Next" en volg de wizard aanwijzingen. Zorg ervoor dat u een cheque te plaatsen in het vakje "Enable Receive" als daarom wordt gevraagd.

7 Kies een locatie op uw computer waar u wenst te ontvangen faxen op te slaan; vergeet niet deze locatie voor toekomstig gebruik. Klik op "Next" en volg de wizard aanwijzingen. Klik op "Finish" als ze klaar zijn.

Een fax versturen

8 Open het document dat u wilt faxen.

9 Ga naar de menubalk aan de bovenkant van het programma en kies "Bestand." In het menu dat verschijnt de optie "Print". Het "Print Setup" dialoogvenster zal verschijnen. Als u faxt uit een document in een Microsoft Office-programma, selecteer "File", "Send To," en klik op "Fax ontvanger." Hierdoor wordt de wizard Fax Office te activeren; voer de informatie en ga naar stap 3.

10 Klik op de neerwaartse pijl in het dialoogvenster onder "Naam." Selecteer "Fax" uit de lijst.

11 Voer faxnummer van de ontvanger. Als alternatief kunt u het nummer van de ontvanger te kiezen uit je Adresboek: klik op "Adresboek" om de ontvanger te selecteren. Zorg ervoor dat het nummer dat u invoert is specifiek voor de eisen van de Fax Console: bijvoorbeeld: +1 (555) 555-5555.

12 Klik op "Kiesregels." Voer een regel als je nodig hebt om extra cijfers te bellen voor een buitenlijn te gebruiken of een netnummer voor lokale of interlokale nummers bellen. Klik op "OK" als u klaar bent.

13 Selecteer een voorblad, indien gewenst.

14 Selecteer de tijd die u wilt de fax te sturen als je niet meteen sturen; selecteert u de prioriteit als u het verzenden van een groot aantal faxberichten op een vast tijdstip.

15 Controleer uw configuratie gegevens in het bevestigingsdialoogvenster venster. Windows zal beginnen onmiddellijk te bellen, tenzij u de configuratie in te stellen om te bellen op een vast tijdstip.

Scannen en een gescand document Fax

16 Plaats uw document in de scanner moet worden gescand.

17 Klik op 'Start' en vervolgens 'Configuratiescherm'. Selecteer "Printers en andere hardware" en vervolgens op "Scanners en camera's."

18 Zoek uw scanner in de lijst. Dubbelklik op het pictogram. Dit zal de wizard Scanner en camera te starten.

19 Klik op "Grayscale Picture" in het venster "Choose scanvoorkeuren". Klik op "Preview" en wacht terwijl de scanner het document scant en geeft het voor de preview.

20 Sla het document op te noemen. Denk aan de locatie waar u het document opslaat.

21 Sluit de wizard Scanner en camera. Ga naar de locatie van uw gescande document.

22 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram afbeelding. In het menu dat verschijnt de optie "Print". Hierdoor wordt de wizard Foto's afdrukken te beginnen. Plaats een vinkje in het vak om het document te faxen.

23 Selecteer "Fax" in de lijst met printers.

24 Voer faxnummer van de ontvanger. Als alternatief kunt u het nummer van de ontvanger te kiezen uit je Adresboek: klik op "Adresboek" om de ontvanger te selecteren. Zorg ervoor dat het nummer dat u invoert is specifiek voor de eisen van de Fax Console: bijvoorbeeld: +1 (555) 555-5555.

25 Klik op "Kiesregels." Voer een regel als je nodig hebt om extra cijfers te bellen voor een buitenlijn te gebruiken of een netnummer voor lokale of interlokale nummers bellen. Klik op "OK" als u klaar bent.

26 Selecteer een voorblad, indien gewenst.

27 Selecteer de tijd die u wilt de fax te verzenden als u het niet onmiddellijk sturen; selecteert u de prioriteit als u het verzenden van een groot aantal faxberichten op een vast tijdstip.

28 Controleer uw configuratie gegevens in het bevestigingsdialoogvenster venster. Windows zal beginnen onmiddellijk te bellen, tenzij u de configuratie in te stellen om te bellen op een vast tijdstip.

Een fax ontvangen

29 Luister naar de telefoon beltoon. Laat Windows XP om de oproep te beantwoorden en de fax ontvangen.

30 Zoek de map die u hebt gekozen in paragraaf 1, Stap 8 op te slaan faxen ontvangen.

31 Dubbelklik op het pictogram om de fax te bekijken.

Hints

  • Als uw computer niet is uitgerust met een ingebouwde telefoon modem, kunt u een modem te kopen met een USB-adapter op elk elektronica of computer aanbod op te slaan.
  • U moet het telefoonnummer invoeren in de canonieke vorm of de fax zal niet worden verzonden: bijvoorbeeld: +1 (555) 555-5555. Gebruik dit formulier voor zowel lokale en interlokale gesprekken.