Hoe je RAM-geheugen omzetten naar MP3 op Linux

Hoe je RAM-geheugen omzetten naar MP3 op Linux


Het omzetten van een RAM-bestand naar een MP3 kan gemakkelijker zijn te doen op Linux dan het is op Windows. Een RAM-bestand is gewoon een tekstbestand dat de muziekspeler, waar de eigenlijke audiobestand is op het internet vertelt. Om een ​​RAM-bestand te converteren, moet u het bestand eerst veranderen naar een WAV-bestand of een andere tussenpersoon formaat dat de mp3-converter software begrijpt, vervolgens omzetten van de WAV-bestand naar een MP3. Het proces kan in twee eenvoudige stappen met behulp van standaard Linux-utilities worden afgerond.

instructies

1 Download en installeer de MPlayer en LAME nutsbedrijven als ze niet al op uw systeem. De stappen om deze software te installeren variëren met uw versie van Linux. Bijvoorbeeld in Ubuntu, typ het commando "sudo apt-get install mplayer-ubuntu beperkte-extras" vanaf de opdrachtregel en typ in het root-wachtwoord wanneer gevraagd.

2 Download de eigenlijke audio-bestand op uw computer en converteren naar een WAV-bestand. In een terminal, typt u de volgende in een regel:

mplayer -playlist URL_OR_FILENAME_OF_RAM_FILE -ao pcm: file = stream.wav

Dit downloadt de eigenlijke audio-bestand en zet deze om naar een WAV-bestand met de naam "stream.wav" op uw computer.

3 Omzetten van de WAV-bestand naar een MP3. In een terminal, typt u het volgende in een enkele regel:

lame stream.wav FILENAME.mp3

Dit maakt een MP3-bestand met de naam "FILENAME.mp3" van de WAV-bestand gemaakt in stap 2.

4 Volg dit voorbeeld: stel dat de URL naar de RAM-bestand is http://example.com/test.ram en u wilt het MP3-bestand noemen "test.mp3", typ dan:

mplayer -playlist http://example.com/test.ram -ao pcm: file = stream.wav

lame stream.wav test.mp3

Hints

  • Een RAM-bestand is een tekstbestand dat een URL om de werkelijke audio-bestand worden opgeslagen. Het bevat geen audiodata bevatten.
  • Om te werken vanuit een RAM-bestand op uw computer, gewoon vervangen door de URL van de bestandsnaam van het RAM-bestand in stap 2. Bijvoorbeeld, als het bestand heet "test.ram," dan is de MPlayer stap wordt "mplayer -playlist testen. ram -ao pcm: file = stream.wav ".
  • Het is noodzakelijk om eerst te converteren naar WAV, omdat LAME niet RAM-bestanden kan lezen.