Hoe maak je een spel te maken zonder ervaring

Hoe maak je een spel te maken zonder ervaring


Het maken van uw eerste spel niet hoeft te lang en ingewikkeld proces zijn. De makkelijkste manier om een ​​spel met geen ervaring te creëren is om een ​​game-engine of game creatie software te gebruiken. Game Maker is een programma dat een trial versie biedt voor gratis - meer dan genoeg om je allereerste spel te maken. Gebruik hem of een ander spel te maken programma zoals RPGMaker, maar hoe dan ook het proces is hetzelfde.

instructies

1 Maak en ontwerp kunst voor uw spel. Game kunstwerken staan ​​bekend als "sprites." Een eenvoudig spel heeft slechts een paar, en kan objecten zoals het karakter van de avatar, monsters en verzamelobjecten zoals munten bevatten. Sprites kunnen worden geanimeerd, waaronder meerdere stilstaande beelden, of bestaan ​​uit slechts één beeld.

2 Definieer entiteiten binnen het spel, zoals de speler karakter en vijanden. Het exacte proces varieert van spel tot spel, maar in het algemeen een object in het spel een locatie en een reeks gedrag verbonden aan zal hebben. Game Maker verdeelt gedrag in "Events" en "acties" om de eigenschappen van objecten te definiëren en acties altijd optreden als gevolg van de gebeurtenissen. Zo kunt u een toetsenbord gebeurtenis die een object als een toets wordt ingedrukt, collision events definiëren wanneer twee object sprites elkaar kruisen, enz. Maak een vier-wegs D player character door het vertellen van de speler object te bewegen als een pijl toets wordt ingedrukt .

3 Maak de omgeving voor het spel, of "Room" in Game Maker. Voor een 2D-spel, dit kan zo simpel zijn als een leeg scherm of een doek met een vloer-achtig beeld op het zijn. Plaats de objecten in het spel. In Game Maker, wordt dit bereikt door te klikken op de tab "Object", te klikken op het drop-down menu en klik op de kamer.

4 Schrijf scripts om complexe gedrag dat ontstaat als gevolg van gebeurtenissen te modelleren. In Game Maker, kunt u een spel te maken zonder een enkele regel code, maar om meer geavanceerde gedrag modelleren, moet u andere scripts te definiëren. Scripts kan als gevolg van een gebeurtenis met de "Script uitvoeren" actie of ze kan draaien op het begin van het spel.

5 Test uw spel om ervoor te zorgen dat alle gedrag werkt zoals verwacht. Elk gedrag moet worden opgegeven: Als u de speler wilt halen een munt door botsing met het voor een score te verhogen, moet u zowel vernietigen de munt object botsing en verhoging van de score van de speler met dezelfde collision event.

6 Ontwerpen en implementeren van nieuwe features en items met een game design document. Gebruik zo gedetailleerd mogelijk is - hoewel de speler nooit zal lezen, zal het helpen om je gedachten te ordenen en prioriteren van de uitvoering van game mechanics. Een control flow diagram, aangestuurd door gebeurtenissen en acties, kan u helpen mechanica implementeren.

Hints

  • Een andere manier om een ​​spel te gemakkelijk is om een ​​mod van een bestaand spel te maken - dit is een manier om te leren hoe je 3D-games stukje bij beetje te maken. Helaas, zult u waarschijnlijk hebben distributierechten beperkt als gevolg.
  • Bij het maken van een ingewikkeld spel, te beginnen met een eenvoudig spel en voeg functionaliteit - en zorg ervoor dat het plezier bij elke stap!
  • Game design documenten zijn nuttig, maar krijg je natte voeten door te experimenteren met uw gereedschap eerste. Het zal u een beter idee over wat er mogelijk is te geven.