How to Run Linux en Windows XP op één computer met twee drives

Computers uitgerust met twee harde schijven zijn in staat om zowel Microsoft Windows XP en een distributie van Linux op dezelfde computer gemakkelijk draaien. Met twee aparte harde schijven, is Windows XP geïnstalleerd op een harde schijf, en Linux is geïnstalleerd op de andere. Na de installatie van het besturingssysteem, is een bootloader geïnstalleerd op de primaire vaste schijf te kunnen schakelen tussen de twee verschillende besturingssystemen bij het opstarten.

instructies

1 Start de computer vanaf de installatie-cd van Windows XP.

2 Windows XP installeren op de primaire harde schijf.

3 Start de computer vanaf een Linux schijf, nadat Windows XP-installatie is voltooid.

4 Installeer de Linux-distributie naar de tweede harde schijf. Tijdens het installatieproces, wordt Windows XP automatisch gedetecteerd en een bootloader wordt automatisch geïnstalleerd op de primaire vaste schijf.

5 Herstart de computer.

6 Kiezen welk besturingssysteem op te starten. Wanneer de computer opstart, verschijnt nu de mogelijkheid om op te starten in Windows XP of in Linux. Herstart de computer om te schakelen tussen besturingssystemen.

Hints

  • Windows XP en Linux zijn variëren afhankelijk van het type hardware in de computer. Volg de aanwijzingen op het scherm in beide besturingssystemen, om de installaties te voltooien.