Wat is het doel van Microsoft Windows?

Wat is het doel van Microsoft Windows?


Microsoft Windows dient als de kern van de meeste desktop en laptop computers, met ongeveer 90 procent draaien van een versie van het besturingssysteem. Op zijn meest elementaire, Windows biedt een platform voor andere programma's te draaien. Microsoft heeft gebouwd op dit platform in de afgelopen drie decennia, het toevoegen van meer uitgebreide user interfaces en functies die de computer draait op krachtiger en gemakkelijker te gebruiken.

De functie van Operating Systems

Alle besturingssystemen, waaronder Windows, dienen als basis voor computerprogramma's te werken off van. Het besturingssysteem bestuurt de hardware van het systeem, waardoor het zo interne componenten en randapparatuur werkt in alle programma's. Besturingssystemen ook functioneren als lanceerinrichtingen en bestand managers, die een manier om programma's te openen, het organiseren van documenten en data-overdracht. Alle programma's binden in het besturingssysteem om te draaien, zodat elk systeem heeft zijn eigen software - kunt u een programma dat is ontworpen voor Windows niet worden uitgevoerd op een computer met Mac OS X.

Vroege versies van Windows

Microsoft heeft de eerste versie van Windows in 1985 als een grafische interface voor computers met MS-DOS. Windows maakte het gemakkelijker om computers te gebruiken door middel van intuïtieve menu's en knoppen in plaats van de tekst die commando's om programma's te draaien en het beheer van het systeem. Ramen maakte het ook mogelijk om meerdere programma's kunnen tegelijk houden. Dit tijdperk van Windows als een DOS-interface duurde door de release van Windows 3.1 in 1992.

The Modern Windows Era

Windows 95 was de eerste versie van Windows te beroepen op MS-DOS af te stappen - voor de eerste keer, kan een gebruiker ooit te voorkomen dat de toegang tot een command prompt. 95 introduceerde ook het menu Start, dat een hoofdbestanddeel van het systeem geworden. Hoewel Windows ging door vele stilistische veranderingen en functionele verbeteringen, haar fundamentele uiterlijk en de werking is hetzelfde gebleven door middel van Windows 98, Windows ME, Windows XP, Windows Vista en Windows 7, evenals business-geori├źnteerde systemen, waaronder Windows 2000.

Windows 8

Met de release van Windows 8 in 2012, Microsoft drastisch veranderd het uiterlijk van het systeem, het toevoegen van een full-screen interface met tegels en apps met de bedoeling van het onderdompelen gebruikers in online activiteiten. Microsoft gebruikt deze nieuwe esthetische om haar producten te verenigen, die soortgelijke-outs op het touch-gebaseerde Windows tablets en telefoons, evenals op de Xbox 360 en Xbox One game consoles. Op de PC, de desktop-interface blijft als een optie voor het uitvoeren van traditionele programma's.