Hoe volledig verwijderen Stuff vanaf een computer

Hoe volledig verwijderen Stuff vanaf een computer


Bestanden en software programma's die zijn geïnstalleerd of gekopieerd naar uw computer nog steeds op de harde schijf, zelfs nadat ze zijn verwijderd of verwijderd. Dit betekent dat iemand met gespecialiseerde software de inhoud van een harde schijf die werd gedacht had spullen te hebben verwijderd kan lezen. U kunt spul volledig te schrappen, zoals foto's en filmbestanden met behulp van een programma, zoals Secure Delete, om de gegevens te overschrijven, zodat het niet meer kan worden gelezen.

instructies

1 Download en installeer de Secure Delete-programma (zie bronnen). Sla het bestand op een locatie zoals uw bureaublad.

2 Dubbelklik op het bestand om het programma te installeren op uw computer. Wanneer de installatie is voltooid, wordt er een nieuw pictogram op het bureaublad geplaatst zijn.

3 Dubbelklik op het Secure Delete-pictogram op het bureaublad om het programma te openen.

4 Klik op de knop 'Bladeren' naar een map op de harde schijf te selecteren. U kunt ook handmatig invoeren in de locatie van een map of bestand te verwijderen.

5 Selecteer het aantal keren dat de gegevens in de directory te overschrijven door te klikken op de pijl en een nummer uit het dropdown-menu selecteren. Hoe vaker de gegevens overschreven, hoe kleiner de kans dat het kan worden hersteld.

6 Klik op de knop "OK" om het proces van het verwijderen en overschrijven van de data te beginnen.

Hints

  • Zorg ervoor dat u het bestand of de map volledig te verwijderen voordat u op de knop "OK".
  • Klik op de "Bestanden verwijderen in alle sub-directories" om de volledige inhoud van de geselecteerde map te verwijderen.
  • Zodra u Secure Delete hebt gebruikt om een ​​bestand of map te verwijderen, zult u niet in staat zijn om een ​​van de gegevens te herstellen.