De definitie van een Netwerk-ID

De definitie van een Netwerk-ID


Elke computer aangesloten op het internet moet een IP-adres hebben. Het IP-adres volgt de in het Internet Protocol, dat deel uitmaakt van de TCP / IP-suite van netwerkprotocollen gegeven definitie. Een IP-adres bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de netwerk-ID. Het tweede deel wordt de host-ID.

IP Address Format

Het IP-adres is een 32-cijferig binair getal. Bij gegevensverwerking, is een binair getal een "bit" en bits in groepen van acht zogenaamde "byte". Een groep van 8 bits wordt ook wel een "octet." Als 32 cijfers rij van nullen en 1s is moeilijk te begrijpen, de ontwerpers van het IP-adres verdeelde het in 4 bytes. Elke byte wordt vervolgens omgezet in een digitaal getal. Elk nummer wordt gescheiden door een punt, zodat een IP-adres als "kijkt 123.43.212.4". Dit staat bekend als 'dot-notatie. "

Network ID

De netwerk-ID is het eerste deel van het IP-adres. Er is echter geen vaste positie in de stroom van 32 nummers voor de scheiding tussen netwerk-ID en host-id. De oorspronkelijke definitie van IP-adressen verdeeld het IP-adres ruimte, dan is het aantal mogelijke permutaties van de 32-cijferig binair nummer, in klassen. Een klasse bezette helft van de volledige adresruimte en gebruikt de eerste byte van het adres voor het netwerk ID. Klasse B bezet een vierde van de adresruimte en gebruikten de eerste 2 bytes voor het netwerk id. Klasse C bezet een vierde van de adresruimte en klassen D en E deelden het laatste kwartaal in gelijke mate. Klasse C gebruikt de eerste 3 bytes voor het netwerk-ID en klasse D en E niet over een netwerk-ID. Routers konden vertellen welke klasse een adres was voor de instelling van de eerste 3 bits van het adres. Deze regeling verspilde veel adressen en zo werd verlaten.

Classless Adressen

Classless adressering werd geĆÆntroduceerd als Classless InterDomain Routing door de Internet Engineering Task Force te vertragen de uitputting van de IP-adressen. Dit systeem samengevoegd klassen A, B en C, maar liet klassen D en E intact. Klasse D wordt gebruikt voor multicasting en klasse E wordt gebruikt voor onderzoek. Terwijl in classful aanpakken, de scheiding tussen netwerk-ID en host-ID altijd deed zich voor op een octet grens in het adres, kan de divisie in klassenloze aanpakken overal in de 32-bit stroom gebeuren. De vlag stukjes met aanduiding van de klasse van het adres werd beĆ«indigd en een nieuwe aantekening signaleert nu de locatie van de grens tussen de twee ID's met een schuine streep en de positie nummer na het IP-adres. Dus een adres ziet er nu als "123.43.212.4/8."

routers

Routers nodig hebt om uit te vinden waar een IP-adres zich bevindt en stuurt gegevens over naar die bestemming. De ontvangende ID niet routers andere relevante netwerken. Routers ver weg van de plaats van bestemming van de gegevens hoeft alleen de netwerk-ID van een IP-adres te onderzoeken. De host-ID is alleen van belang voor de router thuis van de door dat netwerk ID-netwerk.