Hoe werkt een Wi-Fi hotspot of Wireless Internet Access werkt het?

Invoering

Draadloos internet en Wi-Fi hotspots zijn vergelijkbaar in dat ze beiden zenden radiosignalen vanaf een centrale locatie die worden gelezen door computers in de buurt. Het is een zeer nuttige functie die grote aantallen gebruikers maakt het mogelijk om verbinding te maken en te genieten van het internet.

Wanneer ze worden gebruikt

Draadloze technologie wordt vaak gevonden in kantoren, woningen en bedrijven die internet aanbieden aan hun klanten, zoals coffeeshops. Bedrijven kunnen het gebruik van kabels met behoud van veiligheid. Woningen kan Internet toegang tot vrienden en familie te bieden, en bedrijven kunnen geven of verkopen toegang tot het internet om nieuwe klanten aan te trekken en het vergroten van de tevredenheid van bestaande klanten. Wi-Fi-hotspots kunnen klanten, vaak door middel van mobiele telefoon bedrijven, toegang tot reeds bestaande draadloze netwerken op handige locaties in de boekwinkels.

Hoe het werkt

Draadloze routers zijn in het hart van ieder draadloos internet setup. Ze hebben meestal rechtstreeks aansluiten op de bron van het internet (een Ethernet-poort, kabel of DSL-modem) en de digitale signalen om te zetten in hoogfrequente radiosignalen. Dit werkt als een kort bereik radio station, waardoor computers met netwerkkaarten om hen op te sporen als ze binnen bereik zijn. Als een computer besluit om mee te doen, de gebruiker netwerkkaart stuurt zijn eigen radio signalen naar de router, een verbinding, wordt verleend een specifiek "address" en toegang krijgt tot het internet. Als een netwerk is beveiligd, zal een wachtwoord meestal vereist en de daaropvolgende communicatie wordt versleuteld. Zo niet, dan kan iedereen meedoen. Een netwerkbeheerder kan de veiligheid en vele andere instellingen te controleren door middel van setup-menu van de router.