Hoe te Overclock de AMD Athlon 64 X2

Hoe te Overclock de AMD Athlon 64 X2


Overklokken uw AMD Athlon 64 X2 processor is een goedkope, zij het matig gevaarlijke manier om extra prestaties squeeze out van uw processor. Overklokken impliceert het verhogen van de spanning en snelheid van de verschillende onderdelen van het systeem voor hogere snelheden en rekenkracht bereiken. Overklokken is inherent gevaarlijk, want dan aanbevolen de specificaties van de fabrikant op een willekeurige computer component zal doorgaans uw garantie ongeldig en kan permanent beschadigen of vernietigen onderdelen van uw computer.

instructies

Het instellen van uw Overclock

1 Schakel uw PC. Koppel alle onnodige randapparatuur, waardoor alleen het toetsenbord, muis en monitor.

2 Zet uw PC en druk op de juiste sleutel wanneer u wordt gevraagd om de BIOS. Meestal is dit de toets "Delete", maar opties variƫren van moederbord moederbord. Raadpleeg uw Handleiding voor bijzonderheden.

3 Zoek de "Geavanceerde moederbord instellingen", "Overclocking instellingen" of "Clock instellingen" pagina. Formulering zal verschillen van moederbord moederbord. U zult op zoek naar instellingen die "Hyper-transport" en "Reference clock" snelheden verwijzen.

4 Verander de juiste instelling van "Automatic" op "Manual", indien nodig. Overklokken van je CPU is een bedrieglijk eenvoudige proces van het verhogen van uw "Reference clock" speed. Bump het op in 5 stappen tot 10MHz. Herstart de computer na elke verhoging, zorg ervoor dat het kan starten in het besturingssysteem stabiel. Blijven toenemen uw "Reference clock" speed totdat de computer niet meer kan opstarten stabiel in uw besturingssysteem. Start de pc opnieuw en breng de "Reference clock" speed door 10MHz.

5 Herstart je PC in uw besturingssysteem.

Testen Uw Overclock

6 Richt uw webbrowser op de Prime95 download site (zie het gedeelte Bronnen voor link). Download het uitvoerbare bestand naar een locatie die u gemakkelijk kunt vinden.

7 Dubbelklik op het pictogram om het programma te installeren en volg de installatie-instructies, zorg ervoor dat u een snelkoppeling op het bureaublad.

8 Richt je browser op de RealTemp download site (zie het gedeelte Bronnen voor de link). Download het uitvoerbare bestand en dubbelklik erop om het programma te starten. Bewaak de temperatuur van je CPU, terwijl stresstests om ervoor te zorgen dat het blijft binnen veilige niveaus. Elke CPU zijn eigen veilige bereik van temperaturen, en elke afzonderlijke CPU anders te functioneren bij stress testing. Zorg ervoor dat je CPU niet de maximaal toelaatbare temperatuur uiteengezet door AMD overschrijden.

9 Dubbelklik op de snelkoppeling naar het programma te starten. Selecteer "Just stress testing" en selecteer "Blend-test." Laat het programma te draaien 12 uur, inchecken op periodiek.

10 Mocht de test niet op elk punt, kunt u de processor meer spanning nodig hebben. Herstart je PC en voer de BIOS. Zoek de pagina met de nodige "CPU voltage" instellingen. Verhoog de spanning door de kleinst mogelijke toename (meestal .1V) en herstart je pc. Herstart Prime95 en opnieuw starten van de test. Mocht de test niet uitvoeren foutloos, herhaal het proces tot het doet.

Hints

  • Houd de volgende factoren in het achterhoofd:
  • Overklokken van je CPU kan de levensduur verkorten en mogelijk beschadigen of vernietigen.
  • Overklokken van je CPU kan willekeurig bevriest en stress andere componenten in het systeem, zoals het RAM-geheugen en de Northbridge veroorzaken. Je moet bereid zijn om deze componenten op te lossen, moet u problemen met uw CPU overklokken ervaren.