Hoe gebruik Adobe Flash CS3 Professional

Hoe gebruik Adobe Flash CS3 Professional


Flash CS3 is een krachtige multimedia programma waarmee ontwerpers complexe interactiviteit projecten waarbij animatie, video, afbeeldingen en foto's te maken. Een professioneel niveau kennis van Flash is nodig voor complexe interactieve projecten met behulp van ActionScript programmeertalen. Toch is een basiskennis van het programma zal toestaan ​​ontwerpers om kleinere projecten met een eenvoudige interactieve elementen te creëren. Gebruik de Adobe tutorials in combinatie met dit artikel om beter inzicht in het programma, de instrumenten en de wijze waarop de verschillende elementen in het programma mee aan een Flash-project te produceren.

instructies

1 Open Flash en selecteer het type bestand dat nodig is om uw project te maken en uw Stage dimensies. U kunt kiezen uit de "Algemene Nieuw document" of vanuit het "Nieuw van sjabloon" optie. Voor deze tutorial, selecteer "Flash-bestand (ActionScript 2.0)" van het nieuwe document optie. Stel het werkgebied, waardoor de uiteindelijke output grootte van uw project vertegenwoordigt en zal dienen als de werkruimte in Flash, zich net onder de tijdlijn. Ga naar \ "Eigenschappen \"> \ "Size \" en voer de gewenste afmetingen.

2 Maak een nieuwe laag in de tijdlijn door het selecteren van "Invoegen"> "Timeline"> "Lagen" en geef de laag een naam gebaseerd op de functie, zoals navigatie, afbeeldingen of achtergrond. Lagen bevatten de verschillende elementen die zijn gevonden in de tijdlijn van uw project. Elk frame staat voor een pagina of een punt in de tijd in het project. Bijvoorbeeld, kan frame 1 de startpagina van een website of de eerste seconde in een 30-seconden animatie zijn. De tijdlijn bevat alle frames en de afspeelkop, die wordt geregisseerd door ActionScript programmering om te landen op het gewenste frame-nummer en alle content in elk frame van elke werkzame laag die een frame met een Keyframe weer te geven.

3 Maak een Keyframe voor het plaatsen van inhoud binnenkant van het gewenste frame naast de laag waarin u werkt. Gebruik de Selection Tool aan de bovenkant van de werkbalk en klik op de Frame naast de Layer u inhoud plaatst om te laten zien in het werkgebied . Ga naar 'Invoegen'> 'Timeline'> 'Keyframe "en druk op de muis. Zodra de inhoud in het werkgebied in dit kader verschijnt, zal de duidelijke cirkel om te zetten in een zwarte cirkel.

4 Plaats de inhoud in het werkgebied met de rechthoek, ovaal of Tekst gereedschap of uw vermogen te importeren in de Bibliotheek en sleep ze naar het werkgebied. Activa zijn de afbeeldingen, foto's en video's buiten Flash gemaakt en moet in het programma om te gebruiken in het project worden geïmporteerd. Importeer de activa door te gaan naar "Bestand \"> \ "Importeren \"> \ "Importeren naar Library \" \ en naar aanleiding van de dialoogvensters die de juiste bestanden te passen. Een beeldbestand met een JPG-bestand extensie zal een ander dialoogvenster dan eens een PSD-beeldbestand en Flash nodig om ze te importeren op basis van uw voorkeuren. De bibliotheek zal u helpen om de activa van uw project te organiseren zoals meer content wordt toegevoegd.

5 Converteren van een object naar een Symbol om interactiviteit toe te voegen aan uw project. Het creëren van een interactieve Symbol kan een gebruiker om te communiceren met het project en de ActionScript in verband met de Symbol is Flash vertellen hoe de behandeling van de Symbol op basis van de acties van de gebruiker. Een gemeenschappelijk symbool is de knop, die gebruikt kan worden in de navigatie van een website en kan de afspeelkop vertellen om naar een ander frame of pagina in een website wanneer een gebruiker op de knop raakt. Selecteer het object met de Selection Tool en ga naar "Wijzigen"> "Creëer Symbool" en selecteer het gewenste resultaat van het object, ofwel een knop, Symbol of Film. Label de creatie met het beoogde resultaat, zoals de home-knop, om de activa te organiseren in je bibliotheek te houden.

6 Voeg ActionScript aan een knop of het Symbool van door te wijzen op het actief met de Selection Tool en naar \ "Venster \"> \ "Actions \" terwijl het geconverteerde object te selecteren en een ActionScript toe te voegen aan het actief. Bijvoorbeeld voor de "About" knop op een website, vertellen Flash om de afspeelkop naar het tweede frame, waarbij de bevat "About Us" content met behulp van de volgende code:
on (release) {gotoAndStop (2);}

7 Voeg een stopactie aan elk frame in het project als je het bouwen van een website of een soortgelijk project met meerdere frames of de afspeelkop loopt voortdurend het creëren van een knipperend effect als het snel elk frame of pagina van het project laadt. Maak een aparte laag in de tijdlijn gelabelde acties en zorg ervoor dat deze zich bevindt aan de top van de Layer lijst. Verander de locatie door te wijzen op de Layer en de naam te slepen naar de top van de tijdlijn terwijl u de muisknop ingedrukt houdt. Markeer elk frame in de tijdlijn naast de Actions Layer en ga naar "Windows"> "Actions" en voeg het volgende script aan het Onderstel:
stop ()
GAAN
De Stop script zal de Playhead blijven dit beeld Frame en zal niet bewegen tot een andere knop of script in frame 2 stuurt de afspeelkop elders binnen het project.

8 Sla het bestand op en publiceer een voorbeeld om de functionaliteit van de ActionScript toegevoegd aan dit project te testen. Als er een probleem aanwezig is, zal het venster "Compiler Error" verschijnt op het scherm en zoek de scripting problemen op de site.