Hoe kan ik een WMV-bestand in VB Open

Hoe kan ik een WMV-bestand in VB Open


Iedereen kan een Windows Media Player bestand op een website te spelen door het toevoegen van een eenvoudige "object" tag naar de pagina HTML-code. Met behulp van COM-onderdelen, kunt u echter een echte WMV speler insluiten in uw VB-applicatie. Het toevoegen van een WMV controle om een ​​vorm geeft u de mogelijkheid om het afspelen van WMV-bestanden te controleren. Microsoft Visual Studio doet het grootste deel van de programmering voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is het ontwerpen van uw user interface en tweak een paar regels code.

instructies

Maak de Interface

1 Klik op de "Start" menu-knop van Windows en typ "Microsoft Visual Studio" in het zoekvak. De programmanaam verschijnt boven in het menu. Klik op de naam om het programma te starten.

2 Klik op "File" en selecteer "Nieuw project."

3 Klik op "Visual Basic" en dubbelklik op "Windows Forms." Nieuw project bestanden worden weergegeven in de Solution Navigator aan de rechterkant van het scherm. Een nieuwe Windows vorm verschijnt in het midden van het scherm.

4 Klik op "File" en selecteer "Toolbox" om de gereedschapskist dat de controles bevat.

5 Klik met de rechtermuisknop ergens in de gereedschapskist. Er verschijnt een menu. Klik op "Kies Items" om de "Choose Toolbox Items" pop-up venster te openen.

6 Klik op het tabblad van het venster "COM Components" en blader door de lijst met onderdelen. Klik op "Windows Media Player" naar een vinkje naast het item te zetten en klik vervolgens op "OK" om deze toe te voegen aan de toolbox.

7 Keer terug naar de gereedschapskist en dubbelklik op "Windows Media Player." De Windows Media Player-besturingselement wordt weergegeven op het formulier. Visual Studio namen de control "axWindowsMediaPlayer1." U kunt de bedieningstoetsen in de code door het gebruik van deze naam.

8 Klik op de onderste rechterkant van het formulier, met ingedrukte linker muisknop ingedrukt en sleep je muis om de vorm groter te maken.

9 Keer terug naar de gereedschapskist en dubbelklik op "Button." Een knop met de naam "Button1" verschijnt op het formulier. Klik met de rechtermuisknop "Button1" en selecteer 'Eigenschappen'. Typ "Play" en druk op "Enter." De tekst van de knop verandert in "Play".

10 Keer terug naar de gereedschapskist en dubbelklik op "Button." Een knop met de naam "Button2" verschijnt op het formulier. Klik met de rechtermuisknop "Button2" en selecteer 'Eigenschappen'. Typ "Stop" en druk op "Enter." De tekst van de knop verandert in "Stop."

Tweak de Code

11 Dubbelklik op de vorm titelbalk. Het venster code wordt geopend en deze code weer te geven: Public Class Form1

12 Voeg de volgende regel code boven de lijn van de code die in de vorige stap: Imports WMPLib

13 Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied in de code-venster en klik op "View Designer" om het formulier opnieuw weer te geven.

14 Dubbelklik op de knop "Play". Het venster code wordt geopend en deze code weer te geven:

Private Sub Button1_Click (ByVal afzender als System.Object, ByVal e als System.EventArgs) Handvatten Button1.Click End Sub

15 Plaats deze code voor de "End Sub" statement:

axWindowsMediaPlayer1.URL = "c: \ mySong.wmv";

Vervang "c: \ mySong.wmv" met de locatie van een Windows Media Player bestand op uw harde schijf. Bijvoorbeeld, als het bestand in "c: \ music \ flowers.wmv," de verklaring zal verschijnen als volgt uit:

axWindowsMediaPlayer1.URL = "c: \ music \ flowers.wmv"

16 Klik met de rechtermuisknop ergens in de code-venster en klik op "View Designer" om terug te keren naar het formulier.

17 Dubbelklik op de "Stop." knop. De code verschijnt in het code-venster zoals hier getoond:

Private Sub Button2_Click (ByVal afzender als System.Object, ByVal e als System.EventArgs) Handles Button2.Click

end Sub

18 Voeg deze regel code voor de "End Sub" statement:

axWindowsMediaPlayer1.Ctlcontrols.stop ()

19 Druk op "F5" om het project uit te voeren. Het formulier wordt geopend en de Windows Media Player control weer te geven.

20 Klik op "Play" om het bestand dat u geselecteerd te spelen. Klik op "Stop" om de weergave te stoppen.

Hints

  • U kunt re-size en de positie van de Windows Media Player te controleren op elke gewenste manier. U kunt ook meer spelers toe te voegen aan het formulier.