Kan een Pagefile.sys File worden verplaatst?

Kan een Pagefile.sys File worden verplaatst?


In Windows, Pagefile.sys is het bestand dat het besturingssysteem creëert op de harde schijf te gebruiken als een tijdelijke opslagruimte bij het uitwisselen van gegevens in en uit de RAM. Standaard Windows plaatst dit bestand op dezelfde harde schijf als het besturingssysteem. Echter, kunt u de prestaties van uw computer in sommige gevallen te verhogen door het bestand te verplaatsen naar een ander station.

Voordelen van een overgang

Zoals u openen en sluiten van bestanden en programma's kan Windows nodig om de inhoud van het wisselbestand regelmatig te wijzigen. Dit kan ertoe leiden dat de computer te vertragen wanneer Windows probeert te lezen of Pagefile.sys wijzigen terwijl je probeert om een ​​andere taak die de harde schijf vereist voltooien - de drive lees / schrijfkop kan slechts op één plaats tegelijk. Moving Pagefile.sys verwijdert deze beperking doordat Windows toegang tot het wisselbestand op een harde schijf, terwijl een andere harde schijf werkt om te openen of op te slaan andere bestanden. Dit kan de computer sneller reageren wanneer multitasking. Het verhoogt ook de hoeveelheid vrije ruimte op de primaire harde schijf van de computer. Om een ​​performance voordeel zien bewegen Pagefile.sys, de harde schijf waar u het bestand te bewegen moet minstens zo snel als het besturingssysteem van de harde schijf zijn.

How to Move

Om Pagefile.sys in Windows 7 te verplaatsen, klikt u op de Windows orb. Klik met de rechtermuisknop "Computer" en klik op "Eigenschappen" in het contextmenu. Klik op "Advanced System Settings" aan de linkerkant. Klik op het tabblad "Advanced" in het venster "System Properties", en klik op de knop "Instellingen" onder "prestaties." Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en klik op de knop "Change" om het virtuele geheugen van uw computer te openen. Schakel het uit de "Laat Windows beheren wisselbestand bestandsgrootte voor alle stations" box. Klik op uw primaire vaste schijf en klik op de "geen wisselbestand" radioknop. Klik op de harde schijf die u wilt Pagefile.sys verplaatsen en klik op de "het systeem beheerde grootte" of "Custom Size" radioknop. Als u "Custom Size" te selecteren, voert u getallen in de tekstvelden om de minimale en maximale grootte voor Pagefile.sys in megabytes te vertegenwoordigen. Klik op de "Set" knop. Klik op "OK" in alle vensters en herstart de computer.

Solid-State Drive Overwegingen

Als uw computer beschikt over een solid-state drive, het verplaatsen van het wisselbestand naar die schijf kan aanzienlijk verhogen de prestaties van de computer. SSD's hebben niet de fysieke beperkingen van de harde schijven en hebben over het algemeen superieure snelheid kenmerken. De flashgeheugen van een SSD heeft een beperkte levensduur - typisch miljoenen lees / schrijfcycli - waarna het niet langer betrouwbaar data kan bevatten. Omdat Windows wijzigt het wisselbestand vaak, het verplaatsen van Pagefile.sys een SSD kan de levensduur verminderen.

Wisselbestand Vs. RAM

Windows gebruikt het wisselbestand wanneer de eisen aan het geheugen van de computer groter is dan de hoeveelheid RAM-geheugen is geïnstalleerd. RAM kan data veel sneller overbrengen dan een harde schijf of SSD. Tijdens het verplaatsen van het wisselbestand een positief effect op de prestaties van de computer kan hebben, kunt u meer voordelen ervaren door het installeren van extra RAM-geheugen.