Basis Informatie over Computers

Computers worden steeds een vast onderdeel van het dagelijks leven. Bij aankoop van een computer, vindt u vele opties en upgrades die kan het moeilijk maken om te weten wat je echt nodig hebt tegenkomt. Met een beetje informatie over de basisonderdelen van een computer, zult u gemakkelijk in staat zijn om te kiezen en het opzetten van een eenvoudige computer station dat zal u laten bouwen en af ​​te drukken foto's en documenten en toegang tot het internet.

essentiële onderdelen

Aan de slag met een computer, moet u een aantal fundamentele onderdelen. U hebt een rekeneenheid met een besturingssysteem is geïnstalleerd, plus een monitor, een toetsenbord en een muis. Een laptop heeft de rekeneenheid al op het toetsenbord en beeldscherm, en gewoonlijk een touchpad ingebouwde functioneren als muis. Als u het kopen van een desktop computer, kan deze componenten afzonderlijk komen. Als u een nieuwe desktop PC kopen, zal uw computer hoogstwaarschijnlijk komen met een muis en toetsenbord meegeleverd in de doos. Sommige computer pakketten bevatten een monitor, maar heb je meestal op een monitor apart aan te schaffen.

User Interface Devices

Het toetsenbord en de muis - vaak aangeduid als user interface apparaten - zijn nodig omdat ze je helpen communiceren met uw computer. De muis bestuurt een symbool op het scherm heet een cursor. De cursor kunt u klikken op objecten op het scherm. Toetsenborden en muizen die draadloos te bedienen zijn ook beschikbaar. Draadloze interface-apparaten zijn nuttig omdat ze te elimineren snoer klitten uit uw werkruimte. Uw toetsenbord en muis aansluiten op uw computer, en vaak gebruik van USB of PS / 2 stekkers aan te sluiten op de computer.

computer Unit

De computer is het belangrijkste onderdeel van uw computer setup. Een computer bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een moederbord, een videokaart, een geluidskaart, een harde schijf, RAM, een netwerkkaart en een voeding. Uw computer kan ook speciale apparaten zoals een CD-ROM drive, webcam, DVD-speler of geheugenkaartlezer. Computers variëren in kracht, en ze zijn duurder, afhankelijk van hoe krachtig de computer. Componenten die de kracht en snelheid van de computer kunnen beïnvloeden omvatten de processor, het geheugen en de harde schijf. U hebt een modem of een vergelijkbaar netwerk-apparatuur op het internet te krijgen.

Monitor

Afhankelijk van hoe u uw computer kocht, moet u mogelijk een aparte scherm te kopen om aan de slag met uw computer. De meest voorkomende vormen van monitoren CRT-monitoren en LCD-schermen. CRT monitoren zijn veel groter dan LCD-monitoren, en steeds door het ongemak van zijn grootte en gewicht minder vaak. Een beeldscherm met een hogere resolutie heeft en een hogere DPI rating zal een beter beeld dan een lage resolutie monitor met lage DPI te hebben. DPI betekent dots per inch, en duidt het aantal kleine puntjes per inch worden gebruikt om een ​​afbeelding te bepalen.

Printer

Als u wilt beelden van uw computer af te drukken op papier, zal u een printer nodig. Printers zijn goedkoop om te kopen, maar je moet de prijs van vervangende inkt te controleren op uw printer voor het plegen van een printer merk. All-in-one printers zijn een goede keuze als je een fax of scanner nodig in aanvulling op uw printer. Een all-in-one machine zal in het algemeen printen, faxen, kopiëren en scannen, en kan dezelfde prijs of goedkoper dan een eenvoudige printer zonder extra features zijn.

Om te lopen, een printer moet worden aangesloten op uw computer. De meeste printers zijn nu aangesloten op de computer met behulp van USB-aansluitingen.