Hoe maak je een Poser Character's Skin Glow met behulp van GIMP

Veel 3D-kunstenaars maken gebruik van een 2D-kunst programma zoals GIMP de verlichting van een Poser karakter te verzachten tot een stralende look te voorzien. Nu kunt u ook deze techniek te gebruiken op uw digitale foto's ook! Hoe beoordeelt u de belichting veranderen in je Poser portret om je personage te geven een zachtere stralende look? Het is niet zo moeilijk als je zou denken. Lees verder om erachter te komen hoe.

instructies

1 Render de afbeelding. Als je figuur heeft blond of licht gekleurd haar, maken het op een zwarte achtergrond. Als je figuur heeft zwart of donker gekleurd haar, geef hem op een witte achtergrond. Sla het bestand op als een jpeg document.

2 Ga naar het drop down menu Bestand, en open de Poser foto in GIMP.

3 Ga naar het raam gereedschappen en selecteer de "Wand". Dan naar de bodem vindt u een reeks van Modes merken, selecteert u het derde rode vierkant van links. Dit is de subtract optie.

4 Houd de Shift-toets ingedrukt en gebruik je muis om de zwarte achtergrond te selecteren. Je moet dan zien een witte bewegende lijn rond het personage. Wees niet ongerust dit is wat je wilt.

5 Ga naar de bewerken drop-down menu en selecteer "Copy" en vervolgens "Plakken als nieuw". Dit zal de achtergrond minus je personage in een nieuw document plakken.

6 Ga naar de "Edit" drop-down menu en selecteer "Cut". Dit zal allemaal bij elkaar neemt de achtergrond. Dit laat u met een heldere witte achtergrond en dat is wat je wilt. Dus, als u gebruik maakt van een witte achtergrond het zal blijken dat er niets is veranderd.

7 Ga naar de "Layer" drop-down menu en selecteer "Laag dupliceren".

8 Om het venster Lagen te zien, ga naar de "Dialogen" drop-down menu en selecteer "Lagen".

9 Dubbelklik op de laag naam duplicaat en verander het naar "verzachten", "gloed" of iets anders dan de standaard naam.

10 Ga naar de "Filters" drop-down menu en selecteer "Blur" en dan "Gaussian Blur".

11 Verander de Blur Radius tot en met 20, en zorg ervoor dat de Blur Method is IIR.

12 Zorg ervoor dat u de nieuwe laag geselecteerd en vervolgens de modus te wijzigen van "Normal" naar "Screen". Laat de dekking op 100.

13 Zorg ervoor dat u de laag die u zojuist veranderd en vervolgens dupliceren van de laag.

14 Selecteer de nieuwe laag, klikt u op en verander zijn naam ook.

15 Verander de functie naar Overlay en de dekking op 60.

16 Nu, heb je twee opties, kunt u naar de "Beeld" drop-down menu en selecteer "afvlakken", en sla de afbeelding vervolgens als een jpeg. Terwijl u kunt knippen en plakken de oude zwarte achtergrond als je gebruik gemaakt van een zwarte achtergrond op je nieuwe afbeelding, ik persoonlijk de voorkeur aan de witte achtergrond.

Hints

  • Gebruik altijd een contrasterende achtergrond kleur, zodat de staf gemakkelijk het verschil tussen uw achtergrond en uw 3D menselijke figuur kan onderscheiden.
  • Als u ervoor kiest om een ​​zwarte achtergrond te gebruiken en je personage heeft zwart of donker haar, of zwart of donkere kleding, zal de staf een moeilijke tijd het vertellen van het verschil tussen uw achtergrond en uw 3D menselijke figuur hebben.