Hoe maak je een Recovery Disk te maken voor een Acer Aspire 5100

Hoe maak je een Recovery Disk te maken voor een Acer Aspire 5100


Als uw Acer Aspire 5100-systeem lijdt een fout en u kunt uw Windows-besturingssysteem niet opstart, kunt u de originele installatieschijf van Windows gebruiken om uw computer te repareren. Echter, veel computers worden geleverd met Windows al geïnstalleerd en dit zonder een installatieschijf. Je moet ervoor een herstelschijf in elk besturingssysteem fouten die uw Aspire 5100 kunnen lijden op te lossen. Omdat Windows Vista Service Pack 1, heeft de mogelijkheid om een ​​herstel (of "reparatie") schijf te maken is een functie in Windows.

instructies

1 Klik op "Start" en klik vervolgens op 'Configuratiescherm'.

2 Dubbelklik op "Back-upcentrum" als u gebruik maakt van Windows Vista. Als u gebruik maakt van Windows 7, klik op "Systeem en onderhoud" en klik vervolgens op "Backup and Restore."

3 Klik op "Maak het systeem wordt gerepareerd disc" knop in het paneel aan de linkerkant van het venster. Een nieuw venster wordt geopend.

4 Plaats een lege DVD (of CD als je niet beschikt over een DVD, maar je kan nodig zijn om meerdere cd's te gebruiken, zodat een DVD is beter).

5 Klik op het drop-down menu in het dialoogvenster en selecteer de DVD die u in uw dvd-station geplaatst.

6 Klik op "Create disc." Wacht tot de groene voortgangsbalk te vullen terwijl de schijf wordt geschreven. Wanneer dit gebeurt, wordt een nieuw venster te openen met een bericht dat u vertellen hoe u de schijf te labelen.

7 Label de schijf volgens de naam in dit bericht en klik op de knop "Sluiten" om het venster te sluiten.

8 Klik op "OK" om het volgende venster te sluiten en sluit het Configuratiescherm.

9 Verwijder de herstel-cd van uw computer en zet het op een veilige plaats totdat je het nodig hebt.

Hints

  • Als u de "Create het systeem wordt gerepareerd disc" knop niet kunt vinden op uw versie van Vista dan zul je nodig hebt om uw systeem te updaten met Windows Vista Service Pack 1 (zie bronnen) om deze functie te installeren.
  • Zorg ervoor dat uw recovery disc label en het ergens veilig te houden.