Hoe om te gaan met grote CSV-bestanden in Matlab

Hoe om te gaan met grote CSV-bestanden in Matlab


MATLAB is een krachtige wiskunde applicatie die is ontworpen om matrices van gegevens met behulp van aangepaste code en algoritmen op te slaan en te manipuleren. MATLAB matrices worden vaak verkregen van buiten gegevensbronnen, waaronder format-free CSV tekstbestanden. U kunt elk formaat CSV-bestand importeren in MATLAB met behulp van "Import Data" tovenaar van de toepassing.

instructies

1 Open de MATLAB applicatie.

2 Klik op het venster "Current Directory" en navigeer naar de map met het CSV-bestand dat u wilt importeren.

3 Rechtsklik op het CSV-bestand en klik vervolgens op "Gegevens importeren" in het menu dat verschijnt. Doen dus initieert een import wizard die uw gegevens worden weergegeven in zowel tekst formaat en een geïmporteerde matrix formaat.

4 Klik boven in het venster dat overeenkomt met het teken in getallen scheiden in het bestand. U kunt kiezen uit komma, spatie, puntkomma of tab, of u kunt klikken "Other" en typ in een ander scheidende karakter.

5 Typ het aantal kopregels op de top van het bestand dat geen gegevens in het vak in de rechterbovenhoek van het venster bevatten.

6 Klik op de "Next" knop om een ​​voorbeeld van uw nieuwe gegevens aan de rechterzijde van het scherm en een lijst van de ingevoerde variabelen aan de linkerkant van het scherm te bekijken. Klik op "Back" om terug te keren naar het vorige scherm en de wijzigingen in de header rijen of scheiden karakters te maken, als dat nodig is.

7 Vinkt u het vakje aan naast de variabelen die u niet wilt importeren naar je nieuwe MATLAB matrix.

8 Klik op de "Finish" knop om te voltooien de invoer van het CSV-bestand in MATLAB.

Hints

  • MATLAB niet instellen van een limiet op de CSV-bestanden te importeren, hoewel de apparatuur waarop de software draait kan worden beperkt.