Wat betekent het als mijn Wireless Router Geplateerd?

Wat betekent het als mijn Wireless Router Geplateerd?


Als uw draadloze router werd 'geflitst', betekent dit meestal dat het werd opgewaardeerd met de meest recente update van de fabrikant van het apparaat. Knippert een router meestal gaat het downloaden van een programma om uw computer, de computer rechtstreeks op de router met een Ethernet-kabel en het uitvoeren van het gedownloade programma. Het is belangrijk dat er niets onderbreekt de knipperende proces, omdat je een router onbruikbaar door niet volledig te knipperen kan maken. Dit is de zogenaamde "bricking" een router.

Tiny Computer

Een draadloze router is een kleine computer met een microprocessor, geheugen en software. De hardware en software zijn speciaal aangepast voor bekabelde en draadloze netwerken. Bijvoorbeeld, de draadloze router heeft antennes die je niet zou vinden in een typische computer. Het bevat ook gespecialiseerde programma's die het mogelijk maken om de route netwerkverkeer en andere diensten zoals een firewall.

firmware

Wanneer u een draadloze router, het laarzen net als een computer - maar in plaats van het opstarten van Windows, de meeste routers boot om een ​​versie van het Linux besturingssysteem. Na een succesvolle boot, het besturingssysteem start automatisch uitvoeren van de routing programma's die met het apparaat. Het besturingssysteem en andere programma's die de router meestal onder controle worden aangeduid als "firmware" omdat ze worden opgeslagen in het flash-geheugen in plaats van op een mechanische schijf.

Knippert een Router

De firmware in een draadloze router volgt een ontwikkelingscyclus vergelijkbaar met de meeste programma's. Na een eerste release, wordt de software bijgewerkt op periodieke basis om bugs en verbeteringen toe te voegen aan extra functionaliteit te bieden. Als er een nieuwe versie uitkomt, gebruikers moeten downloaden en installeren van de upgrade. een nieuwe versie van de firmware installeren op een draadloze router betreft de vervanging van de oude versie met de nieuwe versie. Omdat de firmware is opgeslagen in het flash-geheugen, wordt dit proces heet "knipperende" de router.

Third-Party Firmware

Het is mogelijk om een ​​router met derden firmware dat de firmware die door de fabrikant van de router volledig vervangt knipperen. Er zijn tal van gratis of open-source software projecten, zoals dd-wrt en OpenWrt, dat firmware voor geselecteerde draadloze router merken en modellen bieden. Third-party firmware bevat meestal verbeteringen en functies die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van een gewone draadloze router te nemen - functies die zijn alleen ingeschakeld in de firmware van de fabrikant met duurdere routers.