Home Network Diagnostics & Speed ​​Monitoring

Home Network Diagnostics & Speed ​​Monitoring


Veel internetgebruikers hebben een thuisnetwerk om hun breedband netwerk met andere computers in het huis te delen. Door het begrijpen van de basis componenten van een thuisnetwerk en hoe u elementaire diagnostische tools te gebruiken, kan een tech-savvy thuisgebruiker helpen bij het opsporen en oplossen van netwerkproblemen.

Basics

De basiscomponenten van een thuisnetwerk omvatten de breedband router, die de verbinding tussen de Internet service provider en de gebruiker biedt. In 2011, breedband routers gewoonlijk één of meer Ethernet-poorten en ook dienen als een wireless access point voor draadloze netwerken. Computers verbinden met het Ethernet-apparaat met behulp van een categorie 5 (CAT-5) netwerkkabel en netwerkkaart (NIC). Draadloze apparaten aan te sluiten via de ether op een draadloos access point met behulp van een draadloze netwerkkaart.

Ping

De ping tool is een gemeenschappelijk netwerk diagnose die bepaalt of een apparaat is bereikbaar via het netwerk. Als de ping succesvol is, zal het gereedschap dat u tonen de succesvolle antwoorden; Als dit niet lukt, zal het terug de boodschap "Request timed out" voor de pogingen die mislukt. Ping toont ook aan hoeveel pakketten werden verzonden, ontvangen en verloren die nuttig kan zijn om een ​​verbinding die kan worden slechts gedeeltelijk niet diagnosticeren.

Om toegang te krijgen tot de ping tool op Windows, ga naar Start - Uitvoeren en typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) in het vak en klik op OK. Dit zal een commando venster te openen. In de prompt, type "ping" gevolgd door de naam of het IP-adres van het apparaat dat u probeert te bereiken. Bijvoorbeeld, als u probeert om toegang te krijgen tot een computer op het netwerk op het IP-adres 192.168.0.10 zou je "ping 192.168.0.10" typt (zonder aanhalingstekens).

traceroute

De traceroute (tracert) tool is een netwerk diagnose die al dan niet de route die gegevens normaal zou nemen van het ene punt naar het andere is bepaald. Traceroute is nuttig om mogelijke routing fouten bereiken van Internet hosts of op grotere netwerken die meerdere netwerkapparaten die gegevens doorheen moeten voordat het internet te diagnosticeren.

Om traceroute op Windows draaien, gaat u naar Start - Uitvoeren en typ "cmd" (zonder aanhalingstekens) in het vak en klik op OK om een ​​opdracht te openen. In de prompt, type "tracert", gevolgd door de naam of het IP-adres van de host die u probeert te bereiken. Bijvoorbeeld, als je wilde

Snelheid

Netwerk snelheid testen te bepalen hoe snel de gegevens reist via uw netwerk. Thuisnetwerken apparatuur kan overdrachtsnelheden van één gigabit per seconde snelheden met behulp van gigabit gewaardeerd netwerkapparatuur te bereiken. Lokale netwerk monitoring software, zoals Karen's Network en NetStat live kunt uw netwerk snelheden te bepalen. Internet overdracht snelheid testen bepalen hoe snel data reist van een internetserver aan uw huis verbinding.