Hoe vindt u het subnet van een IP-adres

Alle IP-adressen nodig een bijbehorende subnet adres om deel te nemen in een netwerk. Een subnet is een manier om het bereik definiƫren van IP-adressen die elk apparaat moet gebruiken wanneer deze is aangesloten op hetzelfde netwerk. Subnetten worden gedefinieerd door de direct aangesloten router in het netwerk. IP-adressen hebben standaard subnetten op basis van het eerste nummer in de serie. De standaard IP subnet wordt bepaald door het eerste cijfer.

instructies

1 Controleer of het IP is een klasse A-adres. Class A-adressen gebruiken 1 tot en met 127 als het eerste getal in het IP-adres. A Class A adres heeft de standaard subnet van 255.0.0.0.

2 Controleer of het IP is een klasse B adres. Klasse B-adressen gebruiken 128 tot en met 191 als het eerste getal in het IP-adres. A klasse B adres heeft de standaard subnet van 255.255.0.0.

3 Controleer of het IP is een klasse C-adres. Klasse C-adressen gebruiken 192 tot 223 als het eerste getal in het IP-adres. A klasse C-adres heeft de standaard subnet van 255.255.255.0.

4 Controleer of het IP is een klasse D of E-mailadres. Deze IP-adressen die beginnen met 224 tot 254, en worden niet vaak gebruikt te nemen op het internet, hoewel ze nog steeds kunnen worden toegepast op lokale netwerken. Klasse D en E-mailadressen hebben geen default subnet mask, dus je moet ze handmatig configureren.