Hoe kan ik een BIN bestand op Ubuntu Maak

Hoe kan ik een BIN bestand op Ubuntu Maak


BIN bestanden zijn uitvoerbare bestanden in Linux die speciaal zijn samengesteld voor uw Linux-distributie. In de beginjaren van Linux, het toevoegen van nieuwe software om je Linux-omgeving betekende dat je moest de broncode te compileren uzelf op de binaire bestanden te krijgen. Moderne distributies, zoals Ubuntu, gebruik pakket managers die zorg dragen voor het samenstellen voor u. Hoewel het opstellen van de broncode zelf is over het algemeen niet nodig is in een modern distributiecentrum, kunnen er situaties waarin u wilt de binaire bestanden zelf te creƫren.

instructies

1 Toegang krijgen tot een terminal venster door het openen van het menu-item "Applicaties> accessoires> Terminal."

2 Installeer de basisprogramma's die nodig zijn voor het samenstellen van software op Ubuntu met het volgende commando:

sudo apt-get install build-essential automake gnome-devel checkinstall apt-file

3 Verander directories om de locatie van uw broncode tarball. Gebruik de volgende opdracht om uw gzip tarball uit te pakken:

tar xzvf tarball.tar.gz

Of voor bzip2 bestanden te gebruiken:

tar xjvf tarball.tar.bz2

In beide gevallen, vervang "tarball" met de naam van het bestand, zal dit de inhoud tarball uitpakken in een submap met dezelfde naam.

4 Verander directories aan deze nieuwe subdirectory. Lees alle documentatie bestanden in deze nieuwe map, zoals README of INSTALL bestanden, voor specifieke configuratie-opties of afhankelijkheid eisen. Installeer de eisen afhankelijkheden nodig.

5 Configureer het pakket door het intikken van "./configure" in het terminal-venster. Dit zal een bos van tekst leiden naar beneden schuiven uw terminal venster. Succesvolle afronding van deze stap betekenen dat u een makefile gemaakt. Een fout betekent meestal dat je ontbrekende afhankelijkheden die u moet installeren voordat u kunt doorgaan. In het geval van een ontbrekende afhankelijkheid, ziet u de fout klagen over een ".pc" bestand. Gebruik de:

apt-file search missingfile.pc

commando om het bestand uit de ontbrekende afhankelijkheid pakket, en vervolgens:

sudo apt-get install missingpackage

om de ontbrekende pakket te installeren. Voer de ./configure opdracht opnieuw aan uw makefile succes te maken.

6 Typ het volgende commando in het terminal-venster om uw broncode te compileren en maak het binaire bestand:

maken

Dit zal leiden tot een veel tekst naar beneden schuiven uw terminal venster. Afhankelijk van de grootte van het programma en de snelheid van de computer, kan dit proces enkele minuten of enkele uren duren. Uw binair bestand wordt gemaakt in de huidige directory. U kunt de binaire lopen van hier, of u kunt de nieuw aangemaakte binair bestand met het volgende commando te installeren:

sudo checkinstall