HTML-code voor Verlopen op de Achtergrond

Het leren van de HTML-codes voor het aanbrengen van de achtergrond hellingen naar de alinea's en andere delen van uw webpagina's kunt u in het oog springende effecten die Web bezoekers kunnen houden slepende op uw site te maken. Hellingen bieden ook een manier voor het toevoegen van een gesimuleerde 3-D diepte aan elementen op uw webpagina, omdat gradiënten de manier waarop het licht veranderingen kunnen nabootsen als het licht op sommige vlakken.

gradient Size

Met twee instructies om de grootte van de achtergrondverloop specificeren. Een statement maakt gebruik van de CSS "Height" element en de andere maakt gebruik van de "Padding" element. De "hoogte" element bepaalt de hoogte van de achtergrond gemeten vanaf de bovenrand naar de onderrand. De "Padding" element bepaalt de marge tussen de rand van de gradiënt en de rand van de achtergrond. Merk op dat deze marge de hoogte van de achtergrond kan duwen om een ​​afmeting groter is dan die welke in de "hoogte" element. Ook kunt u de "auto" keyword te gebruiken als een waarde voor "Hoogte", die uw browser deze dimensie vertelt op maat om de inhoud van de webpagina.

De achtergrond

Geven de achtergrond van een HTML element ontvang verloopvulling met behulp van de "achtergrond" sleutelwoord. Bijvoorbeeld, de volgende fragment gebruikt dit zoekwoord als onderdeel van een specificatie voor een achtergrond gradiënt die verandert van blauw naar wit. Zonder dit zoekwoord, zal uw browser niet weet dat je wilt het verloop toe te passen op de achtergrond.

background: -moz-linear-gradient (top, # 000000, # 0000FF);

de Gradient

De HTML-codes die het verloop zelf opgeven variëren tussen browsers. Firefox en andere browsers van Mozilla kan de "-moz-linear-gradient" keyword en de waarden die zij volgen om een ​​achtergrond verloop te zetten. Alle browsers kunnen de "URL" keyword, plus een bijbehorend image-bestand te gebruiken, om de achtergrond verloop maken. De eerste van de volgende voorbeelden geeft de HTML-codes op de achtergrond hellingen maken voor Mozilla browsers. Het tweede voorbeeld toont codes voor alle browsers.

<! - Voorbeeld 1: Mozilla Browsers ->

<Style>

.myGradientStyle {

background: -moz-linear-gradient (top, # 000000, # 0000FF);

height: auto; / Gradiënt zal bereiken om de hoogte van het element /

padding: 13px; / Marge /

}

</ Style>

<! - Voorbeeld 2: Alle Browsers ->

<Style>

.MyGradientStyle {

achtergrond: URL ( "gradient.gif") 0% 0% repeat-x;

color: # 050505;

height: 150px;

padding: 13px;

}

</ Style>

Het Element met Achtergrond Gradient

Gebruik HTML-codes aan te geven welke pagina element dat u wilt de achtergrond verloop toe te passen. Om het verloop van toepassing op de paragraaf element, gebruik maken van de HTML-code voor dat element, "<P>." Om het verloop toepassen op een DIV-element, gebruik dan de "<DIV>" tag. Het volgende voorbeeld geldt een verloop naar de achtergrond van een SPAN element, waarmee u de stijl van een deel van de tekst in een paragraaf te wijzigen.

Deze achtergrond toont een <span class = "MyGradientStyle"> gradient </ span>.