Hoe maak je een Proxy Server inschakelen

Het inschakelen van een proxyserver in uw web-browser kunt u naar een andere server gebruiken om te surfen op het web. Bedrijven gebruiken proxy servers om webverkeer te filteren, bewaken het gebruik, en de interne computers te beschermen tegen aanvallen websites. Door te filteren ongepaste websites, het beperkt de mogelijkheid van virussen op de computer van buitenaf bronnen geïnstalleerd. Het inschakelen van een proxyserver in Internet Explorer en Firefox vereist slechts een paar stappen.

instructies

Firefox

1 Klik op 'Extra' in de browser menu en kies "Options" uit de lijst. Dit opent de algemene configuratie venster.

2 Klik op de "Advanced" icoon en klik op het tabblad "Network". Klik op de knop "Instellingen" in het hoofdstuk "Verbinding".

3 Selecteer de "Manual proxy configuration" radioknop. Hierdoor kan de tekstvakken waar de proxy-server IP-adres en het poortnummer worden ingevoerd. Deze twee instellingen worden verstrekt door uw netwerkbeheerder.

4 Voer het IP-adres en het poortnummer die door de netwerkbeheerder in het hoofdstuk "HTTP".

5 Klik op de knop "Ok" om de proxy-instellingen op te slaan en klik op "Ok" op de algemene eigenschappen venster om het configuratiescherm te sluiten.

internet Explorer

6 Klik op het menu 'Extra' van de browser venster en kies "Internet Options" uit het menu.

7 Klik op het tabblad "Verbindingen" en klik op de knop "LAN-instellingen". In de rubriek "Proxy Server", vinkt u het vakje dat wordt aangeduid met "Gebruik een proxy server voor uw netwerk." Dit maakt het tekstvak dat wordt gebruikt om het IP-adres en poortnummer dat u van uw netwerkbeheerder te voeren.

8 Voer het IP-adres en het poortnummer in de tekstvakken en selecteer "Proxyserver niet gebruiken voor lokale adressen" interne webadressen surfen zonder de proxyserver.

9 Klik op de "OK" knop op het venster proxy-server instellingen en klik op "Ok" op de belangrijkste configuratie scherm.