De beste DPI-instellingen voor het scannen van foto's en afbeeldingen

De beste DPI-instellingen voor het scannen van foto's en afbeeldingen


De term "DPI" of dots per inch, wordt vaak gebruikt in plaats van de term "PPI" wat staat voor "pixels per inch." Technisch, wanneer een beeld wordt gescand, de resolutie is ingesteld om te scannen in PPI. De afdruk wordt het best beschreven in termen van DPI. De "beste" instellingen te gebruiken worden bepaald door de gewenste uitgang voor het beeld, bijvoorbeeld of het wordt gebruikt voor een website of een hoge kwaliteit afgedrukte foto.

website Images

Als u van plan bent om een ​​gescande afbeelding alleen op het internet, stelt u de PPI overal van 72 tot 96. Dit is het bereik van de resolutie die is weergegeven op een computer monitor. Een afbeelding gescand op deze resolutie en uitgeprint op 72-96 DPI zal niet afdrukken naar een fijne fotografische kwaliteit, dus als er een kans dat u de afbeelding wilt afdrukken, stelt de resolutie hoger. Afdrukken van zeer eenvoudige grafische afbeeldingen, zoals kleine GIF-bestanden, op dit besluit kan aanvaardbare resultaten te produceren.

Basic Photographic Images

Wilt u een foto af te drukken, maar het hebben van een groot bestand is een punt van zorg, scan de afbeelding bij 150 PPI. Beeld afgedrukt 150 DPI, niet pixilization weergegeven, maar slechts beperkte fotografische detail zal duidelijk zijn. Een eenvoudige grafische afbeelding gescand op deze resolutie moet goed vertalen naar papier.

Hoogwaardige Photographic Images

Een beeld moet worden afgedrukt met de traditionele foto's printen methoden moeten worden gescand bij 300 PPI. Sommige professionals kunnen wijzen maximaal 360 PPI aan te passen voor de kwaliteit verloren tijdens manipulatie in imaging software. Afhankelijk van het model van uw printer en het type fotopapier gebruikt, kan er een verschil in kwaliteit duidelijk tussen een afbeelding afgedrukt op 300 DPI en een gedrukt bij 360 DPI zijn.

Technische toepassingen en vergrotingen

Een service bureau dat maakt het printen voor u kan een bestand gescand bij 600 PPI of zelfs 1200 PPI aan te vragen. Gebruikt voor dergelijke scans kunnen fotokwaliteit zeefdruk of foto-polymeer platen. De bestanden die zijn gemaakt zijn zeer groot en kan mogelijk zelfs vertragen de prestaties van uw computer, zodat scannen met deze resolutie alleen als het nodig is. Sommige bronnen kan erop wijzen dat u een foto te scannen met een resolutie van 600 PPI als u van plan om het te vergroten voorbij zijn gescand grootte in inches op een later tijdstip.