Hoe maak je Plaats een geplande taak op een Remote PC

Door het plannen van taken op een computer systeem, kan een beheerder meerdere taken op verschillende computers of servers uit te voeren gelijktijdig zonder hen persoonlijk uit te voeren. Deze taken omvatten het uitvoeren van scripts, hardlopen batch-bestanden, het uitvoeren van defragmenteren jobs and running specifieke nutsbedrijven. Volgens Microsoft, een gemakkelijke manier om een ​​geplande taak op een externe pc te plaatsen is door het creëren van de gewenste taak op een lokale computer en het propageren van het naar de map van de remote pc's voldoende Taken.

instructies

Maak de taak op de lokale computer

1 Klik op "Start", "Alle programma's", "Accessoires" en "System Tools." Kies "Geplande taken." De map "Scheduled Tasks" opent. Dubbelklik op "Een nieuwe taak toevoegen" en klik op "Next" zodra de "geplande taak Wizard" opent.

2 Kies het programma dat u wilt toewijzen voor de taak, en klik op 'Volgende'. Klik op "Browse" om een ​​specifieke toepassing te vinden, als het niet in de lijst met opties. Voer een naam voor de geplande taak die u aanmaakt, kiezen hoe vaak u wilt dat de taak moet worden uitgevoerd en klik op 'Volgende'.

3 Stel de "Starttijd", "Day" en "date Start," en klik op 'Volgende'. Voer uw gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord in en bevestig door te klikken op 'Volgende'.

4 Vink het vakje dat overeenkomt met de "Open geavanceerde eigenschappen voor deze taak" optie, en klik op "Finish." De nieuwe taak is gemaakt en onder "Scheduled Tasks" of map 'Taken' geplaatst.

Leg de geplande taak op de Remote PC

5 Meld u aan met een account dat domein lid privileges heeft. Dubbelklik op "My Computer." Klik op "My Network Places" in het linkervenster onder de rubriek "Other Places" en klik op de link "Volledig netwerk".

6 Dubbelklik op "Microsoft Windows-netwerk." Toegang wordt verleend en een venster toont het domein en de bijbehorende werkgroep. Dubbelklik op het domein, en dubbelklik op de naam van de computer die overeenkomt met de externe pc waar u de taak wilt plaatsen.

7 Dubbelklik op het "Shared" drive, opent de map van de lokale computer "Scheduled Tasks", klik met de rechtermuisknop op de taak die u wilt en kies 'Kopiëren'.

8 Toegang tot de map van de remote PC's "Scheduled Tasks" door te klikken op "Start" en "Run." Typ "% SystemRoot% \ Tasks" en druk op "Enter."

9 Klik met de rechtermuisknop op de nieuw geplaatste taak, en kies "Eigenschappen" om een ​​van de instellingen voor de planning, aan te passen als dat nodig is. Klik met de rechtermuisknop op de taak en kies "Run" om de geplande taak uit te voeren.