Programmering kwaliteitscontrole

debugging

Voordat software krijgt om de eindgebruiker, moet het gaan door middel van een aantal kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat belangrijke of schadelijke fouten in het systeem te krijgen gecorrigeerd. Programmeurs doen een groot deel van de initiële testen van de software zelf. Als de programmeurs de software werkt de manier waarop ze verwacht dat het, sturen ze de software te beta testers aan de minder voor de hand liggende bugs te vinden.

De beta testers en programmeurs laat de gebruiker genieten van volledig bug-vrije software. (Bug-vrije software bestaat niet. Beta testers en programmeurs helpen bij het identificeren grote problemen met een stukje software voordat het wordt vrijgegeven voor het publiek.) Ondanks de inspanningen van de programmeur, beta testers en andere betrokkenen bij het proces van kwaliteitscontrole , fouten voorkomen in geteste programma.

Mean time between failures (MTBF)

Software testers bepalen dit stat door te zien hoe lang ze een bepaald stukje software kunnen gebruiken voordat de software zelf mislukt. De programmeurs willen een groot aantal van deze in alle stukken code schrijven ze. De meting betekent meer voor besturingssystemen en netwerk programmeurs dan nu het geval voor de website en applicatie-ontwerpers.

Correct toegepast vs. Volgt

Als de taak gegeven aan een programmeur omvat ervoor te zorgen dat programma's een protocol correct volgen, zal de beta testers en de kwaliteitsborging team controleren om ervoor te zorgen dat het doet. Geïmplementeerd correct betekent dat een programmeur kreeg de details van een bepaald protocol correct. Wanneer een software kwaliteitsborging team kondigt aan dat een programma volgt op een protocol, betekent dit dat fouten bestaan ​​in de uitvoering van een bepaald protocol van de software.

Netwerk veiligheid

Netwerk en internet toepassingen vereisen strengere beveiliging dan eenvoudige productiviteit programma's. Als een programma ziet gebruiken via het internet, kan een extra team van mensen die het programma te testen om eventuele beveiligingsproblemen te vinden voordat het programma live gaat. Hackers vinden het vaak kwetsbaarheden na de release van een programma dat software-ontwikkelaars vrijgeven van patches te corrigeren.