Windows XP Screen Saver veiligheidsbeleid

U kunt de Eigenschappen voor beeldscherm in Windows XP configureren om het scherm te vergrendelen in het geval dat de computer inactief blijft lang genoeg voor de screensaver actief wordt. Deze veiligheidsmaatregel voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot een gebruikersaccount.

Achtergrond

Een screensaver is een afbeelding of animatie die activeert, de overname van het scherm van een computer, als de computer niet actief is geweest voor een vooraf ingesteld aantal minuten.

Kenmerken

Als je Eigenschappen voor Beeldscherm niet zijn opgezet om de screensaver veiligheidsbeleid gebruiken, gewoon het bewegen van je muis of het indrukken van een toets op het toetsenbord zal de schermbeveiliging te stoppen en de computer veroorzaken om terug te keren naar de huidige, actieve gebruikersaccount. Wanneer uw Eigenschappen voor Beeldscherm worden opgezet om de schermbeveiliging veiligheidsbeleid te gebruiken, het verplaatsen van de computer muis of het indrukken van een toets op het toetsenbord zal een logon prompt starten.

Functie

Wanneer de screensaver veiligheidsbeleid actief is, moet een gebruiker het juiste wachtwoord voor de huidige gebruiker account aan om op het scherm te ontgrendelen en de toegang tot de huidige gebruikersaccount te krijgen in te voeren. Zo wordt rekening van de gebruiker beschermd tegen toegang door onbevoegden.

override

Gebruikers met beheerdersrechten kunnen hun beheerdersrechten op een logon prompt in te voeren om een ​​scherm ongeacht welke user account is momenteel actief te ontgrendelen.

Toegang

Om toegang te krijgen tot de display-eigenschappen en de screensaver veiligheidsbeleid te activeren, klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad, selecteer "Eigenschappen" in het snelmenu, ga dan naar het tabblad "Screen Saver", vinkt u het vakje naast "On hervatten , beveiligen met een wachtwoord, "en klik op" OK. "